UPOZNAJTE RIJEKINOG PROTIVNIKA U PLAY-OFFU LIGE PRVAKA: / Rekorderi su u Grčkoj, a u svojim redovima imaju i bivšeg hajdukovca

Image
Foto: AFP

Nije Božica Fortuna u petak prilikom ždrijeba za play-off Lige prvaka bila naklonjena Rijeci.

4.8.2017.
12:57
AFP
VOYO logo

Ples kuglica odlučio je da se prvak Hrvatske obračuna s grčkim prvakom, slavnim Olympiakosom. Crveno-bijeli iz Pireja su tijekom povijesti 44 puta bili prvaci Grčke. Dvadeset i sedam puta podigli su grčki Kup, 4 puta grčki Superkup, a 17 puta osvajali su duplu krunu. Apsolutni su rekorderi u Grčkoj s ukupno 75 osvojenih nacionalnih titula. Iza sebe ima sedam naslova prvaka u nizu.

RIJEKA DOBILA NAJTEŽEG MOGUĆEG SUPARNIKA: Za ulazak u Ligu prvaka Kekove trupe moraju srušiti moćni Olympiakos

U Grčkoj nitko kao Olympiakos

Samo za usporedbu, kombinirano svi ostali grčki nogometni klubovi zajedno nemaju toliko naslova prvaka Grčke. Svi zajedno imaju, naime, svega - 37. Olympiakos je i klub s najvišim koeficijentom u Uefi od svih grčkih momčadi, a svoje utakmice igra na stadionu Karaiskakis u Pireju, koji je poznat po vrućoj atmosferi i fanatičnim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod navijača i Olympiakosa, onda je to posebna priča. Naime, pristalice Olympiakosa Gate 7 u bratskim su odnosima s Delijama Crvene zvezde, a klub je veliki sportski prijatelj sa Zvezdom. Momčad im je također dobra. U njoj nastupa i jedan Hrvat, Hrvoje Milić koji je ovog ljeta prešao u Olympiakos iz Fiorentine. Milić je nekad branio boje Hajduka.

Image
Foto: AFP

Olympiakos' Argentinian midfielder Esteban Cambiasso (R) and French defender Aly Cissokho (L) foul Besiktas' Brazilian midfielder Talisca (C) during the UEFA Europa League round of 16 first leg football match between Olympiakos Piraeus and Besiktas in Athens on March 9, 2017. / AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS

Igrački kadar Olympiacosa prepun je dokazanih nogometaša koji nastupaju za svoje zemlje, a najskuplji igrač im je Konstantinos Fortounis (prošle sezone zabio osam golova, ove ima već jedan na kontu) koji vrijedi čak devet milijuna eura, a među zvijezde spada i njemački internacionalac Marko Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUŠTVENE MREŽE GORE: ‘Ako im je mogao Partizan zabiti dva gola može i Rijeka, s liscem Kekom sve je moguće’

Besnik Hasi na klupi

Momčad vodi albanski strateg Besnik Hasi, čovjek koji je kao igrač nastupao za Zagreb i Samobor. Hasi je ovog ljeta pojačao momčad s još Emmanuelom Emenikeom, Vadisom Odjidja-Ofoeom, Jagošom Vukovićem, a s posudbe se vratili Felipe Pardo i Mehdi Carcela-Gonzalez ...

Olympiakos je put do play-off faze Lige prvaka izborio preko Partizana. Grci su u Beogradu slavili 3-1, no onda je u Pireju bilo 2-2. Inače, u Olympiakosu su tijekom povijesti igrali još i Martin Novoselac koji je ostavio igrački trag u Pireju, a članovi Olympiacosa još su bili bivši dinamovaci vratar Tomislav Butina i Ivan Režić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo