TUŽNA VIJEST / Preminuo vlasnik kultnog kluba u ligi: 'Prije svega je bio odan obiteljski čovjek'

Image
Foto: Profimedia

Ron Gordon preminuo nakon što se više od godinu dana borio s teškom bolešću

21.2.2023.
20:28
Profimedia
VOYO logo

Vlasnik Hiberniana Ron Gordon preminuo je u dobi od 68 godina nakon što se više od godinu dana borio s teškom bolešću, objavio je škotski nogometni prvoligaš u čijim redovima igra i hrvatski nogometaš Marijan Čabraja a prenijeli su gotovo svi škotski mediji u kojima se navodi kako je Ron Gordon preminuo u utorak ujutro, samo koji tjedan nakon što je otkrio kako prima kemoterapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordon je 3. veljače napisao otvoreno pismo navijačima Hiberniana otkrivši im im da je bio na liječenju veći dio prošle godine.

'Predsjednik, vlasnik i obiteljski čovjek'

"Svi u klubu su duboko ožalošćeni zbog ove vijesti. Naše misli su s Ronovom ženom Kit, njegovim sinovima lanom i Colinom i ostatkom obitelji. Ron je bio naš predsjednik i vlasnik, ali je prije svega bio je odan obiteljski čovjek," kazao je izvršni direktor kluba Ben Kensell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ron je imao strast za nogometom i kroz Hibernian njegov san, predanost i ljubav došli su do izražaja," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hibsi su osnovani 1875. godine, a Gordon je klub kupio u ljeto 2019. Gordon je rođen i odrastao je u Peruu, a sa 15 godina je emigrirao u SAD.

Image
Foto: Profimedia

Četvrti u Škotskoj

Hibernian se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu škotskog prvenstva sa 37 bodova, pet manje od Heartsa na trećoj poziciji. Na prva dva mjesta su Celtic (73) i Rangers (64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo