Ukrajinski izbornik: 'Hrvate treba izbaciti s EURO-a!'

Izbornik ukrajinske futsal reprezentacije Genadij Liesnčuk nije mogao sportski podnijeti poraz od Hrvatske.

7.2.2012.
9:10
VOYO logo

Hrvatska je u četvrtfinalu nakon velike borbe, dva produžetka i izvođenja kaznenih udaraca sa šest metara izborila polufinale Europskog prvenstva, što je najveći uspjeh u povijesti našeg malog nogometa, no nekima se to nije svidjelo.

Ukrajinski izbornik Genadij Liesnčuk izazvao je svojim izjavama nakon utakmice veliki skandal, prvi na inače mirnom EP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bacali su smeće po našoj zastavi, Hrvatsku bi trebalo diskvalificirati s prvenstva Europe. Našem kapetanu u drugoj minuti je raskrvaren nos, udaren je laktom, a suci nisu svirali ni prekršaj. Navijači su bacali smeće po našoj zastavi, igrači Hrvatske nisu se ponašali kako treba, tek su došli na veliko natjecanje, a našu zastavu su bacili u smeće", nije se dao smiriti Lisenčuk.

Šteta je da nakon onakve utakmice u kojoj je svatko imao šansu pobijediti netko baca ovakvu sjenu na hrvatsku pobjedu. Ukrajinskim malonogometašima, uostalom, nije prvi put da na nesportski način doživljavaju to što rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ukrajincima pamtimo utakmicu s kvalifikacija za EP kada su pustili domaćinu Azerbajdžanu da ih pobijedi sa 4:2, jedinim rezultatom koji je dalje vodio obje ekipe. Doslovno su se sklanjali pred domaćinima, to je bilo strašno', izjavio je prije nekoliko dana hrvatski izbornik Mato Stanković.

Zbog toga su naši razmišljali da pred utakmicu izbjegnu rukovanje s ukrajinskim malonogometašima i predaju im papirić s porukom 'vi niste sportaši', ali se od toga plana ipak odustalo. Na kraju su naši vratili dug na najbolji mogući način, slavili su 4:2 nakon produžetaka i penala te prošli u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska - Španjolska 3:8 HRVATSKA - Ukrajina 4:2 (1:1) Rusija - Srbija 2:1 Italija - Portugal 3:1

Raspored polufinala: HRVATSKA - Rusija (9. veljače) Španjolska - Italija (9. veljače)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-FUTSAL EURO 2012

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo