UGLEDNI SVJETSKI MEDIJI RASPISALI SE O VATRENIMA: / Neki misle da smo ukleti. Marca išla kontra svih i nahvalila jednog Vatrenog

Image
Foto: Profimedia

Ugledna Španjolska Marca odlučila je baš naglasiti činjenicu da je Hrvatska odigrala sjajnu utakmicu

9.9.2020.
9:45
Profimedia
VOYO logo

U susretu 2. kola elitnog razreda Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je na stadionu Stade de France izgubila od Francuske sa 2-4 (1-2) upisavši i drugi poraz u skupini nakon što je u petak poražena u Portugalu sa 1-4.

Za Hrvatsku su strijelci bili Dejan Lovren (16) i Josip Brekalo (55), a za Francusku Antoine Griezmann (43), Dominik Livaković (45+1, ag), Dayot Upamecano (65) i Olivier Giroud (75pen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprizi finala Svjetskog prvenstva Francuska je s 4-2 pobijedila Francusku, a osim istog ishoda utakmice, Francuzi su golove postigli iz penala nakon igranja rukom, autogola. Hrabra igra Hrvatske nije nagrađena na Stade de Franceu, svjetski prvaci su se opet pokazali iznimno ubojitim kada igraju protiv Hrvatske, no u spektakularnoj utakmici Dalićevi izabranici su pokazali da su ravnopravan suparnik i bitno popravili dojam iz Portugala prije tri dana.

Utakmica svjetskih prvaka i doprvaka bila je možda i najzanimljivija i najpraćenija u dosadašnjem dijelu Lige nacija, pa su se tako brojni ugledni mediji o njoj raspisali nakon završetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

France's midfielder Eduardo Camavinga complains as he is given a yellow card by the referee Ovidiu Hategan during the UEFA Nations League Group C football match between France and Croatia on September 8, 2020 at the Stade de France in Saint-Denis, near Paris.,Image: 556888455, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Reakcije uglednih medija

Recimo, ugledna Španjolska Marca odlučila je baš naglasiti činjenicu da je Hrvatska odigrala sjajnu utakmicu. U naslov su stavili kako je "Inferiorna Francuska ponovila 4:2 iz finala SP-a", a posebno su nahvalili Marcela Brozovića koji je određivao tempo utakmice i proglasili su ga ključnom figurom na terenu.

"Hrvatska je igrala odličan nogomet tijekom prvog poluvremena, osim u posljednjih nekoliko minuta", piše tako Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski Guardian je pak naglasio kako je Hrvatska uspjela primiti čak osam golova u dvije utakmice, Eurosport ističe kako Vatreni niti u sedmom susretu nisu uspjeli nadigrati Francusku, dok L'Equipe piše kako će Hrvati misliti da su ukleti.

"Hrvati će pomisliti da su ukleti kada su u pitanju susreti protiv Deschampsove momčadi koja je dominirala i slavila istim rezultatom kao u finalu Svjetskog prvenstva", stoji u njihovu tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo