VATRENI U PRVOM PLANU / Može li Real preokrenuti City? Ugledni novinari otkrivaju kako: 'S Modrićem je sve moguće, a naprave li to, probudit će bijelu zvijer'

Image

Marca se nada čudesnom preokretu na Santiago Bernabeuu

4.5.2022.
9:33
VOYO logo

Uoči uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja, koja je u prvom ogledu na Etihadu završila uzbudljivim rezultatom 4:3, ugledna španjolska Marca angažirala je sedam novinara iz cijele Europe kako bi najavili tu utakmicu.

Marca se nada čudesnom preokretu na Santiago Bernabeuu, iako je City momčad koja trenutno igra možda i najbolji nogomet na svijetu i od samog su početka glavni favoriti za naslov Lige prvaka. Dvoje od tih sedam angažiranih novinara u svojim je kratkim analizama spomenulo i hrvatskog reprezentativca i vođu Reala, Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski korespondent The Guardiana, Sid Low, napisao je za Marcu sjajnu najavu u kojoj je spomenuo Luku i njegove genijalnosti.

Image
JEZIVA PRIČA /

Postali su 'kraljevski žohari'. Kako su Modrić i njegov Real Madrid uz lošu igru i ostarjeli kadar preživjeli tako dugo na najvišoj razini?

Image
JEZIVA PRIČA /

Postali su 'kraljevski žohari'. Kako su Modrić i njegov Real Madrid uz lošu igru i ostarjeli kadar preživjeli tako dugo na najvišoj razini?

Modrić u prvom planu

"Nekoliko je mogućih objašnjenja zašto bi moglo doći do preokreta. Prvi je taj da Real ima nekoliko izvanserijskih igrača sposobnih napraviti nešto specijalno, izvući nešto iz svojih šešira, u trenucima kada je njihova momčad ranjena. Evo recimo, Modrićevo dodavanje Rodrygu protiv Chelsea bilo je genijalno. Real možda nema najjaču ekipu na svijetu, ali ima četvoricu igrača koji su najbolji na svijetu, to su Benzema, Modrić, Courtois i Vinicius. Real je momčad koja prigrljuje kaos i s njima je sve moguće. Posebice na Bernabeuu s onakvom atmosferom kao protiv PSG-a. Bilo je frustrirajuće, a onda je proključalo i nastala je ekstaza. Madrid vjeruje da može pobijediti bilo koga, a rivali ih se boje jer znaju što se može dogoditi. Isto je i Cityju, a bolje im je da ne zabiju prvi gol jer će probuditi bijelu zvijer", napisao je Low.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bildov novinar Jonas Ortmann napisao je zanimljiv paragraf u kojem u prvi plan gura upravo Modrića. "Ne pobjeđujete Real na njihovom terenu sve dok vam autobus ne napusti parkiralište nakon utakmice. Dokle god su Modrić i Benzema na terenu, sve je moguće. Preokret protiv PSG-a oslobodio je tu dodatnu energiju, magiju. City će krenuti bez straha, ali svaki gledatelj zna da je na Bernabeuu sve moguće", napisao je Ortmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo