Play ponuda

ZLATNI DJEČAK / Ugledni lovac na talente oduševljen Lukom Vuškovićem: 'Predodređen je za nasljednika Gvardiola i Šutala'

Transfermarkt još uvijek nije Vuškoviću doznačio prvu procjenu vrijednosti no zasigurno će biti višemilijunska

17.3.2023.
11:53
Play ponuda

Luka Vušković je glavna HNL priča proljetnog dijela prvenstva. Supertalentirani Hajdukov 16-godišnjak upisao je debi svega par dana nakon rođendana i to ni manje, ni više nego u derbiju protiv Dinama. Od tada je odigrao još tri seniorske utakmice, zabio pogodak u Kupu protiv Osijeka.

Već je dulje vrijeme na oku nogometnim velikanima iz cijele Europa, a sada je dobio novo veliko priznanje.

Jacek Kulig, renomirani lovac na talente, na stranici Football Talent Scout iznio je niz komplimenata na Vuškovićev račun te ga je svrstao u birano društvo supertalenata s najvišom ocjenom 10/10.

'Nema mana, izniman je talent'

Kulig Vuškovića smatra najboljim defanzivcem i igračem svoje generacije, a kao vrline mu navodi čak sedam stvari – igra s obje noge, taktička inteligencija, tehnika, polivalentnost, pozicioniranje, snaga, duel igra, dodavanje i pregled igre.

Ono što je još zanimljivije jest činjenica da Kulig tvrdi kako Vušković nema značajnijih mana usprkos činjenici da brojni domaći komentatori i 'stručnjaci' ističu kako je mladi stoper Hajduka – trom.

Play ponuda

"Luka Vušković je proizvod slavne akademije splitskog Hajduka. Brat je također jako talentiranog braniča Marija, igrača HSV-a. Luku se smatra jednim od najtalentiranijih braniča njegove generacije u Europi. Predodređen je za nasljednika ostalih iznimno talentiranih hrvatskih braniča koji su se pojavili prošlih godina, kao što su Joško Gvardiol i Josip Šutalo", piše Kulig.

Ne gubi duele

Inače, Vušković je još uvijek kadet jer je 16. rođendan proslavio tek 24. veljače, a u tri dosadašnje prvenstvene utakmice pokazao je dobar nogomet iako je Hajduk bio prilično slab.

Tako Vušković u tri susreta ima dobivene apsolutno sve zračne duele i 91 posto duela na tlu, a čisti gotovo četiri opasne situacije ispred svog gola po susretu. Do sada je ubilježio i jednu pogrešku nakon koje je pao gol.

Transfermarkt još uvijek nije Vuškoviću doznačio prvu procjenu vrijednosti no zasigurno će biti višemilijunska.

Play ponuda