UGLEDNI HRVATSKI STRUČNJAK IZNIO KONTROVERZNO MIŠLJENJE: / 'Oni bi bolje vodili Barcelonu ili Madrid od ovih sada...'

Image
Foto: Pixsell

Uspješni hrvatski trener osvrnuo se na proteklu sportsku godinu

25.12.2018.
21:30
Pixsell
VOYO logo

Protekla godina bila je svakako jedna od najuspješnijih u povijesti hrvatskog nogometa. Reprezentacija je ušla u finale Svjetskog prvenstva, Dinamo je izborio europsko proljeće, a brojni hrvatski treneri su ostvarili velike uspjehe i van države, poput Branka Ivankovića koji je sa Persepolisom ušao u finale Azijske Lige prvaka.

"Naravno, ovo je uistinu bila godina hrvatske struke! I samo se potvrdilo ono što godinama govorim: treneri su najbolji dio hrvatskog nogometa! Naravno da su predsjednici i direktori klubova bili uvrijeđeni nakon tih mojh riječi, ali tko im je kriv - u nogometu su treneri najvažniji!", rekao je Ivanković za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne želim lažno glorificirati trenersku ulogu'

"Ne mislim lažno glorificirati i veličati trenersku ulogu, ali činjenica je da će dobar trener svojim radom sakriti slabosti i probleme u momčadi, ali i u klubu, jer dobar rezultat uvijek pokriva sve negativnosti. I to svugdje vrijedi, koliko samo imamo primjera i u ligama Petice da neki klub ima vrhunske igrače, ali nije pogodio s trenerom i njegovom filozofijom, pa izostaju željeni i očekivani rezultati", dodao je.

"I zato nerijetko znam reći: ljudi u Iranu žive nogomet 24 sata dnevno i trener koji prođe Iran može voditi ujutro Real, a popodne Barcelonu! Istodobno! Ozbiljno to mislim. Trener sam koji je vodio najviše utakmica pred 100.000 ljudi, dakle ne bojim se nikakvog pritiska. Naši bi treneri svakako bolje vodili Real Madrid ili Barcelonu od ovih koji ih sada vode", zaključio je bivši trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo