Torcida Baltik / Ugledni europski novinar za RTL.hr: 'Hajduk je jedan od najpopularnijih nogometnih klubova u Litvi!'

Image
Foto: privatna arhiva

U domovini Mindaugasa Nikoličiusa i Valdasa Dambrauskasa se HNL pomno prati, a sve o tome za RTL.hr otkrio nam je ugledni sportski novinar i vrsni poznavatelj - Hajduka!

23.2.2022.
17:00
privatna arhiva
VOYO logo

Hrvatska nogometna liga ušla je u svoju posljenju trećinu, a naznaka o eventualnom novom prvaku još uvijek nema. Razmak između četvrte Rijeke i prvog Dinama je svega četiri boda, no euforija najviše trese, kao što je to uobičajno, Split i Dalmaciju.

Marko Livaja igra nogomet života, a Valdas Dambrauskas je u prvih deset prvenstvenih utakmica ostao neporažen upisavši čak osam pobjeda uz remije protiv Osijeka i Lokomotive. Dodamo li tome prolazak u polufinale kupa i sjajan prijelazni rok u kojem su dovedeni Nikola Kalinić, Lukas Grgić, Dino Mikanović i Ferro ne treba čuditi optimizam hajdučkog puka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zov Poljuda /

Ivan Rakitić zagolicao maštu Torcide: 'Svi znaju koliko pratim Hajduk…'

Image
Zov Poljuda /

Ivan Rakitić zagolicao maštu Torcide: 'Svi znaju koliko pratim Hajduk…'

Zanimljive vijesti stižu s druge strane Europe, točnije s dalekog Baltika. Naime, u domovini Mindaugasa Nikoličiusa i Valdasa Dambrauskasa, Litvi se HNL pomno prati, a ugledni sportski novinar Marius Bagdonas s portala 15min.lt je za RTL otkrio zgodan detalj.

Veliki interes za HNL

"Litavci su počeli hrvatski nogomet pratiti još od vremena kad je Nikoličius stigao u Goricu. On je godinama najbolji sportski menadžer iz ove zemlje, a kad je Valdas Dambrauskas došao tamo kao trener interes je dodatno porastao. Nama je interesantno bilo i to što je u Goricu došao Paulius Golubickas, najveći litavski talent", tvrdi Bagdonas te nastavlja priču o ugledu hrvatskog nogometa, a pogotovo Hajduka u ovoj baltičkoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je Dambrauskas otišao u Bugarsku, fanovi su pratili Ludogorec no stvari su se promjenili kad se vratio u Hrvatsku. Hajduk već sad ima svoje fanove u Litvi. Kad je Dambrauskas počeo voditi klub s Poljuda, po našim medijima je bilo mnoštvo članaka o Hajduku. Tako je bilo u prošlosti, a tako je i sada. Mogu slobodno reći da je Hajduk nakon europskih velikana poput Reala, Barcelone i Liverpoola najpopularniji strani klub u Litvi’, otkrio je u našem razgovoru Marius Bagdonas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo