'KOJA JE TAJNA HRVATSKOG NOGOMETNOG USPJEHA?': / Ugledni CNN rasturio pričom o Hrvatskoj

Image
Foto: AFP

Od nevjerojatne atmosfere u domovini i slavlju nakon pobjeda pa sve do Domovinskog rata

14.7.2018.
15:59
AFP
VOYO logo

CNN je nogometnoj reprezentaciji Hrvatske jučer posvetio veliki članak pod naslovom: "Koja je tajna hrvatskog nogometnog uspjeha?"

BRUTALAN KOMENTAR UGLEDNOG NOVINARA: U jeku najveće euforije očitao lekciju Hrvatima; ‘Oni ne znaju slaviti pobjede na simpatičan način’

U opširnom tekstu novinarka Aimee Lewis dotakla se uistinu svega. Od nevjerojatne atmosfere u domovini i slavlju nakon pobjeda u nokaut fazi prvenstva pa sve do Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska 13 puta manja od Engleske

U tekstu se spominje kako je Hrvatska zemlja od svega 4 milijuna stanovnika i 13 puta manja od Engleske, nadišla je demografske i ekonomske odnose kako bi dostigla nogometni vrh...

Novinarka Aimee Lewis priču je započela riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Jutro nakon pobjede i velikog slavlja Hrvata, Anita Sambol uskočila je u auto i napravila 60 km do Zagreba. Trebala joj je žurna putovnica. Naravno, i ona je kao njezini brojni sunarodnjaci ide u Moskvu na finale, kako bi bila svjedok nezaboravnog trenutka u povijesti njezine zemlje", piše spomenuta novinarka, a Anita Sambol ističe:

'Hrvatska nije izvrsna samo u nogometu'

"Bilo je stvarno, stvarno ludo tijekom SP-a. U srijedu je sve kompletno otišlo na neku višu razinu. Bila je to čista sreća, ludo slavlje", govori Anita Sambol za CNN Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pitate se koja je tajna uspjeha Hrvatske na SP-u? Prije svega treba napomenuti kako Hrvatska nije izvrsna samo u nogometu, što sugerira da postoji nešto u karakteru te zemlje, u stavu prema sportu", ističe CNN Sport koji navodi velike uspjehe hrvatskih izabranih vrsta u rukometu i vaterpolu, ali i na Olimpijskim igrama u Riju gdje je Hrvatska završila na 17. mjestu po broju osvojenih zemalja, ispred Kanade (36 milijuna), Argentine (43 milijuna) i Južnoafričke Republike (56 milijuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Niti jedan igrač nije pretrčao koliko Luka Modrić'

Nisu štedjeli lijepe riječi niti za kapetana Luku Modrića koji je svojom igrom "odvukao Hrvatsku do pobjede" nakon što su Englezi dominirali terenom u prvom poluvremenu.

"Inteligencija 32-godišnjaka istaknula se Rusiji, ali bez obzira na to što je talentiraniji od većine igrača sa kojima igra, kapetan je spreman patiti za svoju momčad. Niti jedan igrač nije pretrčao koliko Luka Modrić, 63 kilometra (22,7 bez lopte). Također je zabio i dva gola".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video reportaža

Također, u tekstu koji je popraćen video reportažom spominju se i problemi koje Savez ima sa hrvatskim ultrasima, kao i to da je Modrić na udaru dijela javnosti zbog, kako je u optužnici USKOKA stajalo, izvlačenja novca iz Dinama na "račun" Zdravka Mamića, zbog čega je, kako ga se sad tereti, lažno svjedočio i tako se našao pod istragom USKOK-a zbog lažnog svjedočenja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, navodi se i to kako je veliki broj navijača u trenucima općeg ludila u Hrvatskoj, zaboravio na probleme u hrvatskom nogometu, odnosno na ljude koji sjede u Savezu, a koji i nisu baš popularni u javnosti poput predsjednika Davora Šukera i Damira Vrbanovića.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo