UEFA ODGOVORILA SUPERLIGI: / Čeferin potvrdio - svi koji će tamo nastupati ne mogu igrati za svoje reprezentacije!

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Aleksandar Čeferin i društvo trebali bi uskoro stati pred novinare

19.4.2021.
14:47
Profimedia
VOYO logo

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je kasno u nedjelju na dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova. To je razbjesnilo nogometnu javnost, a Uefa je zaprijetila sankcijama za te klubove. U ponedjeljak se u Montreuxu održao sastanak Izvršnog odbora Uefe. Glavna tema je bila promjena formata Uefinih klupskih natjecanja poslije 2024., ali su raspravljali i o vijesti koja je zatresla nogometnu Europu.

Modrić, Rebić, Brozović, Perišić i ostali više neće moći igrati za Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UEFA NAJAVILA RIGOROZNE SANKCIJE: /

Modrić, Rebić, Brozović, Perišić i ostali više neće moći igrati za Hrvatsku?

Predsjednik Uefe AleksanderČeferin potvrdio je nakon sastanka kako igrači koji će sudjelovati u Superligi neće moći nastupati na svjetskim i europskim prvenstvima te da neće moći igrati za svoje reprezentacije.

"Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na SP-u i Euru", rekao je Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu samo naglasiti kako smo još više ujedinjeni oko sramotnog i sebičnog prijedloga tih klubova i ništa više. Ujedinjeni smo protiv tog projekta. Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uefa tu nije samo zbog novca, a Superliga jest. Uefa 90 posto sredstava reinvestira u nogomet i kao takve ih distribuira. Radi se o interesima nekolicine. Osnovni princip se ne može mijenjati, solidarnost je nešto vječno, ali za neke ljude ona ne postoji. Jedina stvar koja ih zanima su novci u njihovim džepovima. Želim zahvaliti cjelokupnoj nogometnoj obitelji i klubovima, osim tih 12. S tom idejom pljunuli su svima u lice koji vole nogomet. Nećemo im dopustiti da nam ukradu nogomet", dodao je. Nije međutim znao reći od kada će vrijediti zabrana igračima da igraju u Uefinim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što s Ligom prvaka?

"Nisam nikad vidio nešto ovakvo. Nazvao me Ed Woodward i rekao mi da mu se sviđa ideja nove Lige prvaka. A već je tada potpisao i imao dogovor o ovom drugom. Agnelli je najveće razočaranje", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo učiniti sve što možemo, sve što je u našoj moći za to da Superliga nikada ne urodi plodom", naglasio je Čeferin.

Što se tiče Lige prvaka, rekao je da će se ona igrati s tim klubovima ili bez njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Europi postoje brojne dobre momčadi i Liga prvaka će se nastaviti. Čim proučimo situaciju te ćemo klubove maknuti iz naših natjecanja", kazao je. A što se tiče ove europske sezone ona će završiti normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

14:52 - A iako je jutros procurilo iz krugova bliskih Uefi, Marca javlja da će ipak dopustiti klubovima članovima Superlige da odrade do kraja sezonu u Ligi prvaka i Europskoj ligi. To znači da će Real Madrid, Chelsea i Manchester City ipak igrati u polufinalu LP-a, a Arsenal i Manchester United u polufinalu EL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdao ga Agnelli

14:49 - U međuvremenu, talijanski mediji objavili su kako se zbog osnivanja nogometne Superlige predsjednik Uefe Aleksander Čeferin osjeća izdanim od čelnika Juventusa Andree Agnellija. Talijanski mediji navode da su Čeferin i Agnelli stvorili partnerstvo koje bi se čak moglo opisati i kao prijateljski odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno su radili na novoj strukturi nogometne Lige prvaka u kojoj bi umjesto dosadašnja 32 sudjelovalo 36 momčadi, koje bi i grupnoj fazi natjecanja odigrale deset utakmica umjesto dosadašnjih šest. Svaki klub igrao bi 10 utakmica s 10 različitih klubova, a suparnike bi dobivao iz različitih jakosnih skupina. Klubovi bi pet utakmica igrali na svom terenu, a pet u gostima. Prvih osam klubova bi nakon deset kola izborilo plasman u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta igrali bi play-off za osminu finala, a posljednjih 12 klubova bi završilo natjecanje.

Navodno je Čeferin bio ljutit kada je otkrio da je "njegov prijatelj" njemu iza leđa radio na osnivanju nogometne Superlige. Andrea Agnelli bio je predsjednik Europskog udruženja nogometnih klubova (ECA), ali je nakon što se otkrio plan osnivanja Superlige podnio ostavku i postao je potpredsjednik te lige bogatih. Drugi potpredsjednik je Joel Glazer iz Manchester Uniteda, a za čelnika te lige izabran je predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo