VELIKE PROMJENE / UEFA objavila nacrt novog formata Lige prvaka, navijači u nevjerici: 'Ovo je užasno, to je Super liga!'

Image
Foto: profimedia.hr

Format kakav je trenutno na snazi igra se još samo iduće sezone

15.5.2023.
23:04
profimedia.hr
VOYO logo

UEFA je otkrila planove za novi format Lige prvaka, koji je izazvao zabrinutost među brojnim navijačima. Promjene, koje bi trebale stupiti na snagu u sezoni 2024./25., uključivat će dodavanje četiri nove momčadi i povećanje broja odigranih utakmica za 50 posto.

Image
ŽELE 100 MILIJUNA /

CAS ih je proglasio krivima, ali Cardiff i dalje odbija platiti odštetu za Salu, podigli tužbu

Image
ŽELE 100 MILIJUNA /

CAS ih je proglasio krivima, ali Cardiff i dalje odbija platiti odštetu za Salu, podigli tužbu

Jedna skupina, 36 momčadi

Novi format će zamijeniti postojeće osam skupina od po četiri momčadi s jednom skupinom koja uključuje 36 momčadi. Svaka momčad će igrati osam utakmica, četiri doma i četiri u gostima. Prvih osam momčadi na ljestvici automatski će se kvalificirati za posljednjih 16, dok će se momčadi koje završe između devetog i 24. mjesta natjecati u dodatnoj rundi doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako promjene donose potencijalno veću novčanu dobit, one također donose i veći zahtjev za "top klubovima" u smislu povećanja broja odigranih utakmica.

Ove promjene dolaze u vrijeme kada Europska Superliga potvrđuje svoje namjere da pokuša ponovno pokrenuti svoju ligu preko tvrtke A22 Sports Management. Novi format Lige prvaka opisan je od strane nekih kao razvodnjena verzija tog prijedloga Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je samo prerušena Super liga'

Novi format Lige prvaka izazvao je val nezadovoljstva među nogometnim navijačima, s mnogima koji ga uspoređuju s ranije predloženom, a sada propalom, Superligom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni korisnici društvenih mreža iskazali su svoje nezadovoljstvo s novim formatom. Jedan je korisnik na Twitteru napisao: "Novi format Lige prvaka od 2024. nadalje izgleda pomalo čudno - što mislite? Malo liči na 'Super ligu', zar ne???" Drugi je dodao: "Ovo je samo prerušena Super liga".

Neki navijači smatraju da su promjene nepotrebne, s jednim korisnikom Twittera koji je napisao: "Ovo je užasno. Propalo je najbolje, najprestižnije natjecanje u europskom nogometu. Format je dobar takav kakav jest i ne treba ga mijenjati. Ako nije pokvaren, nemojte ga popravljati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, klubovi Premier lige mogli bi imati koristi od dodavanja dodatnih timova, s dodatnim mjestima dodanim dvjema najboljim europskim nacijama u prethodnoj sezoni, kao i trećim mjestom za naciju koja zauzima peto mjesto na ljestvici UEFA-e. Ako bi to bilo na snazi ​​ove sezone, to bi značilo da bi Liverpool zauzeo peto mjesto.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo