UEFA OPROSTILA ZVEZDI VELIČANJE OSUĐENOG RATNOG ZLOČINCA: / 'Ova borba nije bila nimalo laka'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

UEFA je pomilovala Crvenu Zvezdu

5.2.2018.
10:51
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Crvena Zvezda izbjegla je žestoku kaznu zbog veličanja osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Utakmica šesnaestine finala Europske lige protiv CSKA trebala se igrati bez gledatelja, ali krovna europska nogometna organizacija (UEFA) danas je promijenila odluku i pomilovala beogradski klub.

DELIJE, GROBARI I RUSI DALI PODRŠKU ZLOČINCU MLADIĆU: Zvezda i Partizan mogli bi se izvući, Zenit čeka žestoka kazna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvaćena je žalba na odluku Disciplinske komisije i Zvezda je uvjetno kažnjena s jednom utakmicom bez publike u sljedeće dvije godine te s novčanom kaznom od 30 000 eura.

"Ponosan sam jer smo dokazali da Zvezda nije kriva"

Srpski klub je u žalbi naveo da sporni transparent "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi" na utakmici u Bjelorusiji protiv BATE Borisova nisu unijele Delije, već ruski navijači okupljeni u skupinu "Ultras Rusija" koji su došli podržati beogradski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam jer smo uspjeli dokazati da Zvezda nije kriva i da zaslužuje uvijek imati navijače uz sebe. Pozivam navijače koji dobro znaju što nije dopušteno, da ubuduće o tome vode računa. Ova borba nije bila nimalo laka", rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA-e. Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim našim prijateljima u UEFA-i, Zoranu Lakoviću i Dejanu Stankoviću koji su nam svojim angažiranjem u procesu pomogli da pobjedi pravda. Okrećemo se meču s CSKA-om jer ćemo imati sve uvjete da se borimo za prolaz u osminu finala Europske lige", poručio je Terzić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo