UEFA OBJAVILA KAPACITETE STADIONA NA EUROPSKOM PRVENSTVU: / Evo koliko će navijača gledati Vatrene

London se nada da će kapacitet biti još veći za polufinale i finale početkom lipnja

10.4.2021.
13:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osam gradova domaćina skorašnjeg Europskog nogometnog prvenstva objavilo je kapacitete stadiona, među kojima su i oba grada (London, Glasgow) u kojima će svoje utakmice igrati hrvatska reprezentacija, objavili su Europska nogometna federacija (UEFA) i Hrvatski nogometni savez (HNS).

Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London i Sankt Peterburg su potvrdili kako će dozvoliti povratak dijela navijača na tribine, dok Bilbao, Dublin, München i Rim moraju do 19. travnja pružiti informacije o svojim planovima.

(Barem) jedna četvrtina

Hrvatske navijače najviše zanimaju London i Glasgow gdje će svjetski doprvaci igrati svoje utakmice u skupini D. Podsjetimo, "Vatreni" otvaraju EURO 13. lipnja na Wembleyju protiv Engleske, pet dana kasnije na Hampden Parku u Glasgowu će igrati protiv Češke, a posljednji susret u skupini također, će biti u Glasgowu 22. lipnja protiv Škotske.

London je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja.

Glasgow, Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen potvrdili su kapacitet stadiona između 25 i 33 posto, pri čemu Amsterdam, Bukurešt i Kopenhagen zadržavaju mogućnost potencijalnog povećanja svojih kapaciteta krajem travnja, ovisno o razvoju njihovih programa masovnog testiranja i općih zdravstvenih uvjeta.

Pune tribine u Budimpešti

Sankt Peterburg je potvrdio kapacitet od 50 posto, s mogućnošću povećanja kapaciteta do kraja travnja, a Budimpešta namjerava ugostiti gledatelje s punim kapacitetom, uz pridržavanje strogih uvjeta za ulazak na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Baku je također, potvrdio kapacitet od 50 posto, ali uz uvjet da gledatelji reprezentacija sudionica za ulazak u Azerbejdžan moraju predočiti negativan rezultat testa na COVID-19.

München, Rim, Bilbao i Dublin moraju do 19. travnja dostaviti dodatne informacije o svojim planovima i tog će se datuma donijeti konačne odluke u vezi s održavanjem utakmica u tim gradovima.

Posebni uvjeti

Navijači koji žele putovati u zemlje domaćine Eura suočit će se s izazovima s obzirom na to da će se morati pridržavati ograničenja i specificiranih kriterija za ulazak u pojedinu zemlju (uključujući i izolaciju) koje će biti na snazi ​​u tom razdoblju, jer lokalne vlasti devet država domaćina neće zbog njih raditi iznimke samo zato što posjeduju ulaznice za utakmice Eura.

Tri zemlje, međutim, planiraju ograničenja i regulative prilagoditi vlasnicima ulaznica. Navijači s ulaznicama koji putuju u Baku, Budimpeštu i Sankt Peterburg mogli bi imati koristi od posebnih postupaka koji će ih izuzeti od zabrane ulaska u te zemlje ili zahtjeva za izolacijom.

Vlasnici ulaznica koji nisu mađarski državljani, a putuju u Budimpeštu, morat će predočiti dokaze o negativnim rezultatima dvaju testova na COVID-19 unutar pet dana prije ulaska u Mađarsku ili potvrdu o prethodnoj infekciji COVID-19, ne starijoj od šest mjeseci.

Negativni test

Vlasti u Sankt Peterburgu također razmatraju izuzeće od ograničenja putovanja za širu javnost i navijače reprezentacija sudionica s važećim ulaznicama, uz predočenje dokaza o nedavnom negativnom rezultatu testa na COVID-19.

Za Baku se izuzeće odnosi samo na navijače reprezentacija sudionica (državljani ili stanovnici spomenute zemlje) koji imaju ulaznicu i koji mogu ući u zemlju ako predoče dokaz o nedavnom negativnom rezultatu testa COVID-19.

Uz to, za utakmice u Bukureštu vlasnici ulaznica izbjeći će izolaciju uz predočenje nedavnog testa na COVID-19 i ograniče svoj boravak na manje od tri dana.

Povrat novca

Kupci ulaznica za EURO dobit će e-mail o tome gdje mogu pronaći informacije u vezi s ograničenjima i kriterijima ulaska u pojedinu zemlju domaćina.

UEFA je odgovorila na pitanja koja bi gledatelji mogli imati nakon ovog priopćenja za medije u službenom vodiču za gledatelje, dostupnom na službenoj stranici Eura 2020 i u aplikaciji UEFA EURO 2020, s dodatnim informacijama o mjerama ublažavanja COVID-19 na stadionu i putnim informacijama za svaki od gradova domaćina.

Svi navijači koji žele vratiti ulaznice mogu to učiniti na Uefinom portalu za prodaju ulaznica, koji je već otvoren i zatvara se u četvrtak, 22. travnja u 18 sati, kako bi dobili puni povrat novca.

Ždrijeb za karte

Za kupce ulaznica bit će napravljeni posebni aranžmani u slučaju promjene grada domaćina ili ako gradovi ne budu imali mogućnost organizacije utakmica s prisustvom gledatelja, o čemu će na vrijeme biti detaljno informirani.

Nakon zatvaranja procedure povrata ulaznica 22. travnja, UEFA će utvrditi je li broj prodanih ulaznica koje su zadržali vlasnici veći od dopuštenih sjedećih mjesta na svakoj od utakmica. Ako to bude slučaj, održat će se ždrijeb.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali