UEFA KAZNILA DINAMO I NAVIJAČE ZBOG NEREDA U MANCHESTERU: /

Boysima se ovo nikako neće svidjeti

Image
Foto: Profimedia

Modri neće moći računati na podršku s tribina u Ukrajini, gdje će igrati u utorak u 3. kolu grupne faze Lige prvaka

17.10.2019.
18:12
Profimedia
VOYO logo

UEFA je objavila na svojim službenim stranicama kazne zbog nereda u Manchesteru u kojima su sudjelovali navijači zagrebačkog Dinama. Zagrebački klub kažnjen je s 20 tisuća eura, ali i zabranama za navijače.

Dinamo je optužen zbog oštećivanja stadiona i "bacanja predmeta". To bi značilo da Modri neće moći računati na svoje navijače u Ukrajini, ali zabrana prodavanja ulaznica svojim navijačima za gostovanja u Ligi prvaka je samo uvjetna i vrijedit će godinu dana. To znači da će navijači Dinama ipak moći ići na utakmicu u Ukrajinu, ali ne smiju nerede slične onima u Manchesteru ponoviti u narednih godinu dana jer ih čeka "prava" kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je kaznila i Manchester City, ali samo novčano. Građani će morati platiti 15 750 eura.

Klubovi imaju i 30 dana kako bi se međusobno dogovorili oko nadoknade štete koju su napravili njihovi navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOYSI RAZVALILI NA ETIHADU: /

Englezi ponovno ostali zapanjeni ludim BBB-ovcima koji su im održali malu školu navijanja

Image
BOYSI RAZVALILI NA ETIHADU: /

Englezi ponovno ostali zapanjeni ludim BBB-ovcima koji su im održali malu školu navijanja

Izlet u Manchester

Na stadionu Etihad bilo je na utakmici Dinama i Manchester Cityja oko 1500 navijača zagrebačke momčadi. Bad Blue Boysi predstavili su se Englezima kao žestoki u potpori svom klubu, u jednom trenutku su svi skinuli svoje majice i pomalo šokirali "kulturne" Engleze.

Tri transparenta s prekriženom Mamićevom glavom neprekidno su bila na tribini s Dinamovim navijačima, koji su po tko zna koji put jasno dali do znanja upravi kluba kakav je njihov stav oko nepravomoćno osuđenog kriminalca i bjegunca od hrvatskog pravosuđa.

Boysi su na tribini bili podijeljeni na dva sektora tribina, jednom iznad drugog, opkoljeni redarima u žuto-narančastim jaknama. U jednom trenutku poletjelo je prema redarima i nekoliko piva, ali brzo se sve smirilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nekoliko dana nakon utakmice pojavila se priča koju su pokrenuli britanski mediji, prije svih Daily Mail. Oni su naveli kako su Dinamovi navijači uništili oko 150 stolica. ubrzo se u priču uključila i UEFA koja je potvrdila da je započela istragu o tom slučaju.

Na snimkama su se vidjeli i razni predmeti kojima su se navijači Cityja i Dinama gađali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax 'rekorder'

Disciplinska komisija je kaznila još osam klubova.

Ajax je kažnjen sa 68.000 eura, te zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduće gostovanje, te još jednu utakmicu uvjetno. Nizozemci su kažnjeni jer su njihovi navijači u utakmici Lige prvaka na gostovanju kod Valencije izazvali nerede, te bacali predmete na teren.

Praška Slavija je kažnjena sa 26.000 eura zbog blokiranja prolaza na stepenicama za vrijeme utakmice protiv Borussije Dorrtmund, dok su Nijemci dobili kaznu od 29.875 eura zbog bakljade i divljanja navijača.

Kaznu je dobio i škotski Celtic koji će morati platiti 12.000 eura zbog bakljade za vrijeme utakmice protiv Cluja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčane kazne dobili su i Liverpool i RB Salzburg zbog ponašanja navijača za vrijeme njihova ogleda na Anfieldu.

Europski prvak mora platiti 10.000 eura zbog ulaska navijača na teren, a Salzburg 3.250 eura zbog bacanja predmeta na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalska Vitoria Guimaraes je kažnjena sa 50.000 eura zbog bakljade i bacanja predmeta u teren za vrijeme utakmice protiv Eintracht Frankfurta. Kažnjen je i njemački sastav i to sa zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduća dva gostovanja.

ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo