UDRUGA 'DINAMO TO SMO MI' OBRUŠILA SE NA GRADSKU SKUPŠTINU: / 'Preoblikovanje Dinama nije prilika za jeftini oportunizam'

Image
Foto: Pixsell

Muke oko preoblikovanja kluba

30.5.2018.
17:53
Pixsell
VOYO logo

Danas je na sjednici Skupštine Grada Zagreba na dnevnom redu trebalo biti pitanje preoblikovanja GNK Dinamo, ali je u zadnji trenutak povučena sa dnevnog reda.

Podsjetimo, klub je prema zastupnicima podnio elaborat oko pretvorbe Dinama iz udruge građana u sportsko dioničko društvo. Međutim, zbog manjka transparentnosti unutar kluba, elaborat je odbijen od strane Povjerenstva za profesionalne klubove, tj. odgođen dok se u klubu ne "provedu transparentni izbori".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zastupnici su pokazali da nemaju političke hrabrosti"

UDRUGA ‘DINAMO TO SMO MI’ SE OGLASILA PO ZAUSTAVLJANJU PRIVATIZACIJE DINAMA: ‘A slali su nam omalovažavajuće poruke’

Image
UDRUGA 'DINAMO TO SMO MI' SE OGLASILA PO ZAUSTAVLJANJU PRIVATIZACIJE DINAMA: /

'A slali su nam omalovažavajuće poruke'

Image
UDRUGA 'DINAMO TO SMO MI' SE OGLASILA PO ZAUSTAVLJANJU PRIVATIZACIJE DINAMA: /

'A slali su nam omalovažavajuće poruke'

Zaključak Povjerenstva trebao je biti potvrđen na današnjoj sjednici Skupštine, ali je povučen sa dnevnog reda, a nakon toga se oko događaja očitovala i udruga "Dinamo to smo mi", čiju izjavu za javnost donosimo u potpunosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zastupnici su pokazali ovisnost o Milanu Bandiću"

"Na današnjoj 13. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba povučena je točka dnevnog reda odnosno Zaključak kojim se protive preoblikovanju Dinama dok se u klubu ne provedu izbori. Točka je povučena nakon glasanja amandmana koji je s 22 glasa ZA i 20 protiv ušao u Zaključak, a govori da se Skupština protivi i davanju suglasnosti GNK Dinamo za korištenje Gradskog stadiona Maksimir za potrebe preoblikovanja.

“Zastupnici su danas pokazali da nemaju političke hrabrosti s kojom očito kalkuliraju ovisno o presudi na Županijskom sudu u Osijeku. Kada je bilo jasno da bi Zaključak glatko prošao povukli su ga upravo oni koji su ga i predložili.” kazao je predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”, Juraj Čošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povlačenjem točke dnevnog reda (ne)glasanje o Zaključku odgođeno je za dva tjedna kada će biti poznata i prva presuda okrivljenima za izvlačenje stotina milijuna kuna iz GNK Dinamo.

Zastupnici su pokazali i ovisnost o Milanu Bandiću koji je kasno sinoć i rano jutros članovima Skupštine Grada Zagreba uputio dopis u kojem ih poziva da se ne glasa o Zaključku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unaprijed smo upozorili sve zastupnike kako ovo nije političko pitanje i prilika za jeftini oportunizam nego pitanje obraza i odgovornosti prema institucijama ovog grada. Još jednom ih na to podsjećamo i molimo da se već na sljedećem zasjedanju odrede stoje li uz osumnjičenike za izvlačenje 330 milijuna kuna koji su pokrenuli proces preoblikovanja GNK Dinamo i jesu li spremni nositi se s takvom odlukom."

Udruga članova GNK Dinamo „Dinamo to smo mi“, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo