U velikom su strahu od FIFA-e i pijanih Europljana

Točiti pivo ili ne u krugu stadiona na kojima će se odvijati Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, pitanje je s kojim se trenutačno suočava Brazilski parlament.

29.2.2012.
12:10
VOYO logo

FIFA zahtijeva od organizatora da dopuste točenje alkohola, konkretno piva, tijekom jednomjesečnog turnira u ljetu 2014. godine. Ta je praksa, međutim, u Brazilu već godinama zabranjena i kao takva je sasvim iščezla sa stadiona.

U FIFA-i su, međutim, svjesni potreba goleme vojske dobrostojećih navijača koji će doputovati iz Europe. Još su svjesniji obveza koje imaju prema jednome od svojih glavnih sponzora, jednoj američkoj pivovari. Parlamentarna komisija koja se bavi pitanjima organizacije Mundijala odobrila je FIFA-in zahtjev i u proceduru dala izmjene u zakonu, no neki im se brazilski parlamentarci i dalje opiru. Imaju i jaki argument: nasilje na stadionima u drastičnom je padu otkako je alkohol izgnan s nogometnih stadiona. Zakon, odnosno iznimku od zakona na kojoj inzistira FIFA, Parlament je trebao donijeti do ožujka ove godine, a ista bi trebala vrijediti već tijekom Kupa konfederacija, generalne probe koja će se u Brazilu odigrati iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo