PROTIV OVOG SE NE MOŽE / U što se današnji nogomet pretvorio? Pogledajte novu tehnologiju koja će potpuno izludjeti napadače

Image
Foto: Profimedia

Na utakmici Bruggea i Leverkusena viđena je jedna nevjerojatna situacija

8.9.2022.
10:06
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Cluba Bruggea pobijedili su Leverkusen s 1:0 u prvom kolu skupine B Lige prvaka. Pogodak odluke zabio je Sylla u 42. minuti i Belgijanci su trenutno izjednačeni s Atletico Madridom koji je s 2:1 nadigrao Porto.

Međutim, na utakmici Bruggea viđena je i jedna nevjerojatna situacija. Naime, Leverkusen je u 73. minuti izjednačio kada je Schick zabio glavom za 1:1, no pogodak je poništen zbog zaleđa Jonathana Taha koji je bio u zaleđu nekoliko milimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak je poništio novi sustav SAOT, a riječ je o poluautomatskom sistemu koji je uveden kako bi provjere zaleđa što kraće trajala i kako se ne bi stvarale konfuzne situacije s iscrtavanjem linija. E sada, SAOT je izuzetno precizan i pozvat će zaleđe čak i ako vam je mali prst prešao crtu. Senzor unutar lopte šalje podatka 500 puta u sekundi i omogućava ultraprecizno otkrivanje zaleđa. Linije se zatim povlače na temelju zamrzavanja snimke u točnom trenutku sporne situacije i upotrebljava se 3D model kako bi se što zornije prikazalo zaleđe. Ova tehnologija skraćuje prosječno vrijeme provjere sa 70 na 25 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo