U POVIJESTI SAMOSTALNE DRŽAVE JOŠ NISMO IMALI OVAKVU SITUACIJU: / 'Nema spavanja, igramo danas'

Image
Foto: PIXSELL

Odluka Fife da se susret Hrvatske i Kosova igra u nedjelju u 14.

4.9.2017.
12:48
PIXSELL
VOYO logo

Situacija kojoj smo svjedočili proteklog vikenda, još nismo imali prilike vidjeti u povijesti samostalne Hrvatske i nastupa naše nogometne reprezentacije. Ista se utakmica parcijalno odigrala u dva dana. No taj rijedak slučaj, u nas i prvi takve vrste, suočio je navijače i s pravilom s kakvim se još nisu imali prilike sučeliti: nemogućnošću kupnje ulaznice za nastavak nečega što je počelo dan ranije.

IZBORNIK ČAČIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA: Hrvatska bez jednog od najjačih aduta otputovala na dvoboj u Tursku

'Nema spavanja, igramo danas'

U nedjelju je hrvatska reprezentacija trebala odraditi trening. No, umjesto treninga, u 9.15 reprezentativci su probuđeni. Imali su samo 15 minuta obavit svoje jutarnje dužnosti, u 9.30 morali su neć biti za stolom za doručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TURSKA U KAOSU PRED HRVATSKU: Igrači ne slušaju novog izbornika, Lucescu sprema radikalni potez

"Buđenje, nema spavanja, igramo danas", rečeno je hrvatskim reprezentativcima koji su tek tad doznali da se nastavak protiv Kosova igra u nedjelju u 14.30. Bilo je to neugodno iznenađenje. Nitko nije očekivao da će se susret odigrati dan kasnije.

IZBORNIK KOSOVA ZATEČEN ODLUKOM FIFE: ‘Svi smo ostali iznenađeni, bio sam siguran da se utakmica neće odigrati’

Odluka o odigravanju nastavka utakmice donijeta u nedjelju ujutro

Odluka o odigravanju nastavka utakmice donijeta je u nedjelju ujutro, nakon sastanka predstavnika oba saveza s delegatom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i glavnim sucem te pegleda terena, kojim je ustanovljeno da je travnjak u stanju da se na njemu može igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LUKA MODRIĆ ŽESTOKO UDARIO PO FIFI! ‘Pokazali su da ih boli briga za igrače, ujutro su nas digli kao u vojci’

Uzimajući u obzir Pravilnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između FIFA-e, dva saveza i uz znanje Uefe, da se utakmica nastavi u nedjelju u 14.30 sati.

Image

03.09.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, skupina I, Hrvatska - Kosovo. Mateo Kovacic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Definitivno, bila je to loša odluka Fife koja ju je donijela prema pravilniku, a ne prema realnim okolnostima. Sad odluka itekako ide na štetu obje reprezentacije koje u utorak igraju svoje nove kvalifikacijske susrete protiv Turske, odnosno Finske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među hrvatskim navijačima je, pak, u nedjelju je glavno pitanje bilo igra li se ili ne? Sportske novosti pišu kako su se hrvatski fanovi nešto manje od dva sata prije početka dvoboja ispred stadiona u Maksimiru, u većem broju počeli sakupljati hrvatski fanovi, a među njima je bilo i podosta onih koji u subotu navečer nisu bili na kišnom Maksimiru, međutim FIFA je zabranila prodaju ulaznica za nedjeljni nastavak.

Gubitak za organizatore

To je, očekivano, izazvalo poprilično razočaranje među hrvatskim navijačima, a prema pouzdanim informacijama i procjenama dijela organizatora, u nedjelju bi bilo prodano sigurno nekoliko tisuća ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DVA DANA JE HRVATSKOJ TREBALO DA POBIJEDI KOSOVO: Mučili smo se do 74. minute, a onda se ukazao heroj Vida

"Pa kome koristi ta odluka, valjda je u interesu nogometa da stadioni budu popunjeniji, a ne prazniji", moglo se čuti među razočaranim navijačima koji su uzalud jučer dolazili do maksimirskih blagajni.

SN dalje u svom tekstu ističe kako su na stadion mogli samo navijači koji su ulaznice nabavili prije subotnjeg početka utakmice, a HNS je zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga navijače koji su kupili ulaznice za sjevernu tribinu odlučio preseliti na istočnu, dok je navijače s ulaznicom za tribinu Zapad-gore preselio na Zapad-dolje, pritom zatvorivši tribine Sjever i Zapad-gore. Oni koji su imali ulaznicu, a jučer nisu mogli pohoditi stadion, dobit će povrat novca, o čemu će HNS naknadno izvijestiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo