ČEKA IH TEŠKO GOSTOVANJE / U momčad Hajduka konačno se vraća jedan od najskupljih igrača. Trener uoči nastavka prvenstva: 'Nema alibija"

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
10.9.2021.
19:13
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dvotjedne reprezentacijske stanke, nogomet se vraća na hrvatske terene. Hajduk u nedjelju igra protiv Istre u utakmici osmog kola Prve HNL, a trener splitske momčadi Jens Gustafsson najavio je susret.

"Radili smo dobro s igračima koji su bili na okupu, a nakon toga su nam se priključili reprezentativci. Jučer smo se okupili svi na treningu i pripremili smo se za Istru. Atmosfera je dobra", izjavio je trener i otkrio kako na raspolaganju neće imati Lovrencsicsa i Fossatija zbog ozljede Mađara i nedovoljne spremnosti kod Talijana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na vrata se vraća Lovre Kalinić.

"On se jako puno žrtvovao za Hajduk, znate to. Radio je naporno u pauzi i spreman je. Sretan sam što je kapetan na terenu s nama, branit će u nedjelju", rekao je Gustafsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Nema alibija'

Tvrdi Šveđanin kako alibija više nema i kako će se davati maksimum.

"Predsjednik i sportski direktor su dovođenjem igrača omogućili sve što su mogli da bismo se borili za naslov. Nema alibija. Moramo napraviti sve da pobijedimo u svakoj utakmici. Moramo rasti kao momčad, puno je novih igrača došlo u kratko vrijeme, pokazujemo napredak i nadam se da ćemo nastaviti tako i dalje", veli trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i hoće li Nikola Katić biti u kadru, te što je s Kačaniklićem.

"Katić je spreman, ali bio je jako dugo van terena i trebat će mu puno vremena da dođe na 100 posto. Vidjet ćemo koliko će treninga i utakmica trebati da ga procijenimo kao potpuno spremnoga. Putuje s nama u Pulu, za razliku od Fossatija. Njemu treba još kratko vrijeme da bude kompletno spreman. Kačaniklić je isto spreman, napravio je jako puno da se vrati na teren u ovoj pauzi. On je igrač na kojeg možemo računati u bliskoj budućnosti, možda ne da odmah starta, ali određenu minutažu može odigrati", zaključio je Gustafsson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo