U HNS-U KAŽU DA NEMA SUKOBA: 'Šuker je čovjek svjetskih razmjera i dobronamjeran predsjednik. Nema šanse da odstupi'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

O stanju u HNS-u govorio je prvi dopredsjednik Saveza Ante Vučemilović-Šimunović

28.2.2018.
16:20
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović-Šimunović osvrnuo se u razgovoru za Sportske novosti na buran tjedan u krovnoj hrvatskoj nogometnoj organizaciji, ali i odgovorio na pitanje koliko je čvrsta pozicija predsjednika HNS-a Davora Šukera.

"Mogu reći da je Šuker čovjek svjetskih razmjera, i nogometnih, i kao dobronamjeran predsjednik koji želi preslikati rad i funkcioniranje Saveza kao što je to u europskim asocijacijama. I nema govora o tome da će odstupiti. Naprotiv. Dogodilo se ovih dana da je jedna dobronamjerna rasprava na liniji Šuker - Herak zloupotrebljena na način koji šteti jedinstvu i HNS-u, pogotovo u situaciji kad je HNS organiziran vrlo kvalitetno. To što je medijima od nekoga plasirana takva priča, ne vodi u dobrom pravcu. Šukerova pozicija nikad nije bila čvršća."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIVŠI DOPREDSJEDNIK HNS-a ZA NET.HR O DRAMI U SAVEZU: /

'Sukob je bio neminovan, pitanje je vremena kada će Šuker otići'

Image
BIVŠI DOPREDSJEDNIK HNS-a ZA NET.HR O DRAMI U SAVEZU: /

'Sukob je bio neminovan, pitanje je vremena kada će Šuker otići'

To je zlonamjerno

"Ne znam tko vam je dao informacije za tu raspravu između njega i Heraka, ali tko god je to učinio, to je vrlo zlonamjerno i nimalo u interesu HNS-a. Ovo što se događa je organizirani i orkestrirani napad na čovjeka koji ni sa čime nije tome pridonio. Šuker je dobar čovjek, ima jednu manu da je nekad tvrdoglav, ali nema u njemu niti malo zloće. Vrlo je korektan, on je to gledao na jedan drugi način, ali nekoga ponesu sredstva priopćavanja po počne letjeti", kazao je Vučemilović-Šimunović koji uopće ne sumnja da će Šuker i Ivan Herak, koji je imenovan za glavnog manadžera strateškog planiranja, EU fondova i promocije, dobro surađivati:

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Davor Šuker i Ante Vučemilović-Šimunović

'Surađivat će kao dva brata'

"Ne da će raditi nego će, čim se Šuker vrati s Kongresa UEFA-e iz Bratislave, surađivati kao dva brata. Vjerujte meni, a uvjerit ćete se u to. Nije se dogodilo ništa što je vrijedno ovakve afere, to nije trebalo izaći van. To što su neki zločesti, to je njihov problem. Pa koliko smo se puta Šuker i ja porječkali, ja kažem ovako, on onako, znao sam se dići i napustiti sastanak. U ovom slučaju stigao sam u ured Saveza nekih pola sata nakon što se to dogodilo, čuo sam da su se malo porječkali, ali to je normalno u svakom poslu. Ali kakav fizički napad...."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do spomenutog navodnog sukoba došlo je nakon što je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio nekoliko kadrovskih odluka te je usvojen novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta. Uznemirilo je to, govorilo se, Šukera koji navodno nije bio zadovoljan zateknutim novim stanjem po povratku s odmora pa je došlo do povišenih tonova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo