U Dohi / U finalu klupskog svjetskog nogometnog prvenstva snage će odmjeriti Liverpool i Flamingo

Image
Foto: AP Images

Za Liverpool će to biti drugo finale nakon što je 2005. izgubio od brazilskog Sao Paula

18.12.2019.
20:54
AP Images
VOYO logo

U finalu klupskog svjetskog nogometnog prvenstva u Dohi 21. prosinca igrat će europski prvak Liverpool i južnoamerički prvak Flamengo.

Liverpool je u polufinalnom ogledu teškom mukom golom u sudačkoj nadoknadi pobijedio sjevernoameričkog prvaka Monterreya sa 2:1, dok je Flamengo još u utorak svladao azijskog prvaka Al Hilal sa 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Redsi" su daleko teže nego što se očekivalo porazili "Rayadose", a pitanje pobjednika odlučio gol Roberta Firmina u prvoj minuti sudačke nadoknade. Meksički sastav se predstavio u dobrom svijetlu, ali ipak nije izdržao.

Europski prvak je poveo u 12. minuti golom Nabyja Keite nakon sjajnog proigravanja Mohameda Salaha, no samo dvije minute kasnije Monterrey je izjednačio preko Rogelia Funesa Morija. Pucao je Jesus Gallardo, Alison Becker je obranio, a Munes pospremio odbijanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je u 74. minuti mogao do nove prednosti, no Divock Origi je promašio nemoguće. Kada se već činilo kako ćemo gledati produžetke, Liverpool je stigao do pobjede, a junak je bio Firmino koji je ušao u igru samo pet minuta ranije. Alexander Arnold je asistirao brazilskom napadaču koji je zabio za pobjedu engleskog sastava. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio zbog ozljede.

Za Liverpool je to drugo finale od 2005.

U drugom polufinalnom paru Flamengo je u utorak porazio Al Hilal sa 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijski sastav poveo je u prvom poluvremenu preko Al Dawsarija (18), no brazilski je velikan u nastavku stigao do preokreta. De Arrascaeta je u 49. minuti poravnao na 1-1, da bi pred kraj dvoboja golom Bruna Henriquea (78) i autogolom Alija Albulayhija (82-ag) Flamengo stigao do očekivane pobjede.

Za Liverpool će to biti drugo finale nakon što je 2005. izgubio od brazilskog Sao Paula, dok je Flamengo prvi put izborio finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je odigran i dvoboj za peto mjesto u kojem je prvak Afrike Esperance iz Tunisa svladao domaćeg predstavnika Al Sadd sa 6:2 (4:1).

Golove za Esperance postigli su Elhouni (6, 42, 74), Badri (13, 25-11m) i Derbali (87), dok su strijelci za Al Sadd bili Bounedjah (32-11m) i Al Heidos (49-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo