NEOČEKIVAN RASPLET / U Barceloni je trebao postati predvodnik nove generacije, a sada je odjednom postao višak i tjeraju ga iz kluba?

Image
Foto: Profimedia

Barcelona se nalazi u krizi nakon što je prošlog vikenda pretrpjela treći uzastopni poraz na svom stadionu u desetak dana

26.4.2022.
13:16
Profimedia
VOYO logo

Španjolski gigant Barcelona upala je u novu rezultatsku krizu u španjolskom prvenstvu. U prošlom kolu Barca je na svom terenu pretrpjela senzacionalni (0:1) poraz od Rayo Vallecana i to joj je bio čak treću uzastopni poraz na Camp Nou u samo desetak dana.

Image
KAOS NA NOU CAMPU /

Barcelona se mučila, pa ga Xavi zamijenio, a on bijesno bacio kostobrane i bez riječi otišao u svlačionicu

Image
KAOS NA NOU CAMPU /

Barcelona se mučila, pa ga Xavi zamijenio, a on bijesno bacio kostobrane i bez riječi otišao u svlačionicu

Barcelona se jako mučila tijekom cijele utakmice pa je trener Xavi u 60. minuti odlučio napraviti dvostruku promjenu i jedan od igrača koje je zamijenio bio je nizozemski veznjak Frenkie de Jong (24), koji je jako loše prihvatio tu odluku. Nizozemac je odmah pobjesnio, bacio kostobrane, bez riječi izašao iz igre i odmah otišao u svlačionicu. Od silnog razočaranja nije htio ni s klupe pogledati ostatak utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridska Marca u utorak je objavila da je De Jong sada, poprilično iznenađujuće, na izlaznim vratima kluba.

Naime, mladi Nizozemac koji je u Barcu stigao 2019. iz Ajaxa za vrtoglavih 85 milijuna eura i trebao je postati vođa nove generacije Barcelone. No, nije uspio opravdati (pre)visoka očekivanja i jedan je od igrača koji će najvjerojatnije napustiti Camp Nou u sljedećem prijelaznom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Frenkie de Jong

De Jong je u prošlosti često govorio da je jako sretan u Barci, a hvalio ga je i trener Xavi, no Marca piše da je istina potpuno drugačija i da će uskoro otići iz kluba.

De Jong je ove sezone za Barcelonu nastupio u 28 utakmica, no u skoro svakoj je zamijenjen prije kraja. Zabio je tri gola i tri puta asistirao, što je poprilično slab učinak za igrača koji je plaćen tako puno novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče klubova u kojima bi mogao nastaviti karijeru, već se dugo govori da je za njega zainteresiran njemački Bayern, a nedavno se pojavila priča da ga u svojoj ekipi želi i novi trener Manchester Uniteda Erik ten Hag koji će 'Crvene vragove' voditi sljedeće sezone. Ten Hag je bio De Jongov trener u Ajaxu i upravo pod njegovim vodstvom mladi Nizozemac je igrao najbolji nogomet u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo