TURČIN PRIJETI HRVATSKOJ UOČI EURA: / 'Mi ćemo imati odlučivati u skupini'

Image
Foto: AFP, OZAN KOSE

Vezni nogometaš Barcelone i najveća uzdanica turske reprezentacije, Arda Turan (28), komentirao je jučerašnji ždrijeb za Euro 2016.

13.12.2015.
15:14
AFP, OZAN KOSE
VOYO logo

"Težak ždrijeb, snažni protivnici. No nogomet je igra gdje 22 igrača trče za loptom tijekom 90 minuta, a Turska ima posljednju riječ, mi ćemo odlučivati u skupini", poručio je Turan.

Hrvatska je od Turske ispala u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008. godine premda je sve do 122. minute vodila 1:0 pogotkom Ivana Klasnića. Tada je Semih Senturk u posljednjim je sekundama dvoboja pogodio desni gornji kut vratara Stipe Pletikose nakon čega su se izvodili kazneni udarci u kojima je Turska bila uspješnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom nastupu na Euru pobijedili Tursku

Hrvatska je, pak, na Europskom prvenstvu 1996. godine u Engleskoj u skupini pobijedila sa 1:0. Bio je to prvi nastup Hrvatske na velikim natjecanjima, a gol je zabio Goran Vlaović u 85. minuti, u akciji u kojoj ga je sjajno pronašao Aljoša Asanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. Hrvatska je slavila u Istanbulu sa 3:0. Nakon uzvrata u Zagrebu u kojem je bilo 0:0 Hrvatska se plasirala na prvenstvo, a Arda Turan je ispred televizora pratio utakmice u Poljskoj i Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turan ima pravo nastupa tek u siječnju

Turan je ljetos prešao iz Atlético Madrida u Barcelonu no pravo nastupa imat će tek u siječnju jer je krovna nogometna organizacija FIFA kaznila katalonski klub. Idući mjesec će se tako Rakitić i Turan naći rame uz rame u dresu Barcelone. a na protivničkim stranama u lipnju u prvoj utakmici skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo