BRAVO IGORE / Tudor prekinuo nevjerojatnu seriju protivnika i napravio nešto je uspjela samo još jedna momčad: 'Velika pobjeda'

Image
Foto: Profimedia

Nogometaši Marseillea, koje vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, prekinuli su nevjerojatnu seriju Reimsa bez ligaškog poraza koja je trajala čak 19 kola

20.3.2023.
8:38
Profimedia
VOYO logo

U posljednjem susretu 28. kola francuskog prvenstva Marseille je na gostovanju slavio s 2-1 prekinuvši nevjerojatan Reimsov niz.

Image
BARCELONA - REAL 2-1 /

Barca ima +12 u odnosu na Kraljeve i vjerojatno titulu prvaka Španjolske u rukama: Što se sve događalo u ovoj utakmici majko draga

Image
BARCELONA - REAL 2-1 /

Barca ima +12 u odnosu na Kraljeve i vjerojatno titulu prvaka Španjolske u rukama: Što se sve događalo u ovoj utakmici majko draga

Posljednji susret Reims je izgubio u rujnu prošle godine na svom terenu od Monaca (0-3). Nakon toga nanizao je 19 utakmica bez poraza, ostvarivši pritom devet pobjeda i 10 neodlučenih susreta. Samo u ovoj godini Reims je u Le Championnatu upisao šest pobjeda i pet remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu seriju prekinuli su Tudorovi odabranici. Međutim, vrlo lako se moglo dogoditi da Reims osvoji barem bod.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Folarina Baloguna. Međutim, najveći dio posla napravio je Marshall Munetsi koji se sjajno oslobodio svog čuvara, prošao po lijevoj strani, te povratnom loptom uposlio Baloguna kojem nije bilo teško zabiti za 1-0. Međutim, samo tri minute kasnije OM je izjednačio, a pogodak je postigao Alexis Sanchez. Čileanski napadač je u 29. minuti zabio i drugi gol, okrenuvši rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 58. minuti domaćin je mogao izjednačiti, Munetsi je pucao glavom iz dobre situacije, ali je pogodio stativu. U 67. minuti je odličnu priliku za goste imao Nune Tavares, ali je loše reagirao. U 83. minuti Samuel Gigot je imao matnu situaciju, no glavom je pucao pored gola propustivši priliku staviti točku na i. Do kraja susreta Tudor je strijepio, a u trećoj minuti nadoknade Reims je imao zicer za izjednačenje, no Balogun iz odlične situacije pogodio vratnicu.

Bila je to osma uzastopna pobjeda Marseillea u gostima, a samo je jedna momčad imala duži niz, upravo Marseille 2009. od veljače do kolovoza - devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi PSG sa 66 bodova, Marseille je ponovo drugi sa 59 bodova, dok je Lens treći sa 57 bodova. Slijede Monaco (54), Rennes (50), Lille (49).

"Moramo i hoćemo nastaviti tako. Govorim ovako jer sam o tome puno pričao s igračima u zadnje vrijeme. No, vidjet ćete." rekao je Tudor pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kod mojih igrača mi se ovaj put posebno svidjelo stanje uma, mentalitet koji su prikazali. Istina, prestali smo igrati nakon što smo minus preokrenuli u vodstvo i čuvali smo rezultat. Ipak, ostali smo fokusirani. Ovo je bila dobra partija i velika pobjeda."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo