TRENERSKI HIT HNL-A DAJE PREDNOST RIJECI: / 'Strašno su motivirani, a jedna im svar posebno ide u prilog'

Image

Trener Osijeka Zoran Zekić progovorio je za službenu stranicu Prve HNL o jednoj od ključnih utakmica ove sezone - derbiju Rijeke i Dinama.

5.4.2017.
9:27
VOYO logo

Osijek je proteklog vikenda izgubio na Maksimiru 2:1, a od Rijeke je ove sezone gubio tri puta.

"Rijeka je favorit. Zbog Rujevice. Taj teren donosi presudne pluseve. Igralište je nešto manje, podloga neusporedivo brža od svih u državi, točno onakva kakva paše momčadi Matjaža Keka, publika je na dva metra i stvara izraziti pritisak. Osim toga, Riječani i ne pamte kad su zadnji put izgubili, nosi ih strašan motiv", smatra Zekić i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, ni Dinamo nije tkogod. Prvak 11 sezona uzastopno. Sada mnogo bolji nego ujesen, stabiliziran i konsolidiran. Individualno premoćan. Izdrži li, otarasi li se suparnikove agresivnosti, nije bez izgleda. S napomenom da Rijeci odgovara i bod, Dinamu baš i ne", rekao je trener Osijeka pa se okrenuo prognozama.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Franko Andrijašević

"Sve ovisi o nametnutom stilu: hoće li prevagnuti izbalansirani kolektiv u bijelom ili neki od umjetnika u plavom...?", smatra Zekić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je potom i nekoliko imena.

"Stefan Ristovski i Marko Vešović zdesna, dva defenzivna vezna Filip Bradarić i Josip Mišić, od ofenzivaca uvijek netko iskoči – ili Mario Gavranović, ili Aleksandr Gorgon, ili Roman Bezjak. Da se ne spominje Franko Andrijašević, vrhunski u svakom detalju, sa slobodom kretanja i kreiranja te vještinom zabijanja. Kod Dinama je Soudani br. 1. Tu su i suptilni vezni Domagoj Pavičić, po mojem sudu podjednako važan Bojan Knežević, također i Nikola Moro. Zašto ne i Jorge Sammir ili Armin Hodžić", kaže Zekić, koji tvrdi da su u igri sva tri znaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Rijeka je disciplinirana, ima glavu i rep. Dinamu će biti jako teško", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo