Napadač Milana ZlatanIbrahimović optužen je da je rasno uvrijedio napadača Intera Romelua Lukakua za vrijeme milanskog derbija ovog utorka. Prepirka između dviju zvijezda dogodila se nešto prije poluvremena. Ibrahimović i Lukaku svašta su si izrekli, a na kocu su ih morali su rastavljati i suigrači. Njihovo verbalno prepucavanje trajalo je i na putu prema svlačionici.

Ibra je Lukakuu navodno spomenuo majku i nazvao ga magarcem, dok je belgijski napadač uvrijedio Zlatanovu ženu.

Talijanski mediji su u srijedu objavili kako je Ibrahimović i rasistički uvrijedio Lukakua. Navodno, mu je kazao: "Vrati se svom vudu s...magarče".

Ubrzo je otkrivena i pozadina ove izjave. Naime, većinski vlasnik Evertona Farhad Moshiri je optužio Lukakua da je u siječnju 2018. odbio potpisati novi ugovor zbog "'vudu poruke'. Lukaku je kasnije demantirao ovakvu priču, a na koncu je preselio u Manchester United. Belgijanac je čak Moshiriju zaprijetio tužbom.

Odgovorio na optužbe

Ibrahimović je u srijedu sve demantirao poručivši kako u njegovom svijetu nema mjesta za rasizam.

"U Zlatanovom svijetu nema mjesta za rasizam. Svi smo ista rasa, svi smo jednaki. Svi smo igrači, neki su bolji od drugih", napisao je na Twitteru.

Milan u subotu igra protiv Bologne, a povodom toga novinarima se obratio trener Stefano Pioli.

"Žao mu je zbog crvenog kartona, ali je spreman za sutrašnju utakmicu. Ono što se dogodilo nije bilo lijepo i ne opravdavam ga, ali takve se stvari događaju. Ibra sigurno nije rasist i sada je vrijeme da prestanemo pričati o tome. Uvijek je bio u prvom redu borbe protiv diskriminacije", poručio je Pioli te je progovorio i o zdravstvenom stanju hrvatskog napadača MarijaMandžukića.

"Uganuo je gležanj protiv Atalante. Sada se osjeća bolje. Jučer je trenirao s ostatkom momčadi. Ako neće biti problema tijekom današnjeg treninga bit će na popisu igrača za utakmicu", otkrio je Talijan.