VATRENI JE HIT / Najbolji mladi igrač na svijetu? Trener Leipziga o Jošku Gvardiolu: 'Ne znam niti jednog igrača koji to ima'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gvardiol je još prošle zime obavio transfer u Leipzig, ali je ostao na posudbi u Dinamu

9.11.2021.
9:27
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vjerojatno nitko nije niti sanjao prošle godine, negdje u ovo doba, da će Joško Gvardiol za godinu dana biti jedna od najvećih europskih nogometnih zvijezda i nezamjenjiv član prve postave u reprezentaciji.

Gvardiol je još prošle zime obavio transfer u Leipzig, ali je ostao na posudbi u Dinamu i ovoga se ljeta priključio Nijemcima i odmah se uklopio i postao vrlo važan prvotimac kod trenera Jessea Marscha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener i izbornik oduševljeni

Gvardiol, koji je cijelu prošlu sezonu u Dinamu i reprezentaciji igrao na poziciji lijevog beka, u posljednje vrijeme igra isključivo na svojoj prirodnoj poziciji stopera, a na istoj ga poziciji sada koristi i izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol je ove sezone odigrao gotovo sve utakmice za njemačku momčad i trener Jesse Marsch je oduševljen njime te tvrdi da je Hrvat trenutno najbolji u svojoj generaciji.

"Joško je nevjerojatan igrač koji stalno želi učiti. Nikad nisam vidio 19-godišnjaka koji ima toliki potencijal", rekao je Marsch za službenu Leipzigovu stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki trener vjerojatno ima pravo kada govori ovako o Gvardiolu jer o njemu vrlo visoko mišljenje ima i izbornik, koji je kazao kako je Joško jedini siguran starter u obrani dok se ostali moraju boriti za mjesto u momčadi.

"Gvardiol je neupitan kao lijevi stoper. Igra dobro u Leipzigu, on je tu u prednosti nad svima zbog te lijeve noge", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo