PONOSAN JE NA SVOJE IGRAČE / Trener Marijan Budimir nakon potopa: 'Nemojte ga razapinjati, još je mlad, a momci su zaslužili doček'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Golove su za AZ postigli Ganac Jayden Addai (45pen), Ernest Poku (70, 76) i Mex Meerdink (79, 87).

24.4.2023.
21:29
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Mladi nogometaši Hajduka poraženi su finalnom dvoboju juniorske UEFA lige prvaka u Ženevi od nizozemskog AZ Alkmaara s 0-5 (0-1).

Image
PROVOKACIJE USUSRET DERBIJU /

Potop Hajduka pratio se i na utakmici Futsal Dinama: Evo što su velikim rivalima zapjevali Bad Blue Boysi

Image
PROVOKACIJE USUSRET DERBIJU /

Potop Hajduka pratio se i na utakmici Futsal Dinama: Evo što su velikim rivalima zapjevali Bad Blue Boysi

"Hajdukovi tići" nisu se uspjeli popeti na krov Europe, doživjeli su težak debakl u finalu od AZ-a (0-5), momčadi koja je pokazala svoju moć, te deklasirala Hajduk. Nakon utakmice izjavu je dao i trener Marijan Budimir: "Ovo nije bio naš dan. Nismo imali pravu energiju kao do sada. Nismo bili mirni na balunu, gubili smo duele. Pretpostavio sam da je teško igrati svaka tri dana u Europi. Malo se povučemo, dosta trčimo, branimo se, čekamo tranziciju. Da se ova utakmica dogodila za deset dana, bili bismo vjerojatno puno konkurentniji. Nismo bili dobri, Alkmaar je zasluženo pobijedio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedanaeseterac na kraju prvog poluvremena

"Unatoč tome što nismo bili dobri, držali smo 0:0. Međutim, nemojte Vuškovića razapinjati. Jako glup jedanaesterac, ali on je mlad. Dogovorili smo se na poluvremenu da ćemo nešto mijenjati. Imali smo šanse Antunovića i Pukštasa. Da smo zabili, možda bi bilo drukčije. Kada su oni zabili drugi gol, mijenjali smo sistem, napravili smo promjene, ali kada im otvoriš prostor, Meerdink je vrhunski igrač. Otišlo je na 5:0, to je ružno."

O kapetanu Capanu

"On je takav karakter, lider. On je dan prije utakmice izvrnuo zglob. Dobio je blokadu da može igrati, izdržao je 65 minuta, svaka mu čast. Ponašao se kao pravi kapetan kakvog Hajduk treba imati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba prespavati tešku noć

"Teško je govoriti. Nisam pristalica dočeka kad izgubiš, ali radi tih momaka onda da. Žao mi je publike. Došli su u ogromnom broju. Možda smo ih malo razočarali, ali njihova pjesma podrške na kraju nam znači. Prepoznali su trud igrača, trenera, Akademije, stožera, kluba. Svima će nam biti lakše kada prespavamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo