TAKO MALO JE NEDOSTAJALO / Trener Dinama objasnio zašto Modri nisu mogli protiv Seville: 'Znate što nas je najviše koštalo u ove dvije utakmice?'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Trener Željko Kopić je nakon utakmice objasnio zašto Dinamo nije mogao protiv Seville i gdje je bio najveći problem

24.2.2022.
21:22
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u osminu finala Europske lige, u uzvratnom dvoboju 16-ine finala na svom su terenu svladali šesterostrukog pobjendika ovog natjecanja Sevillu sa 1-0 (0-0), no kako je u prvom dvoboju prije tjedan dana Sevilla bila bolja sa 3-1 prošla je dalje s ukupnih 3-2.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mislav Oršić u 65. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Acuna igravši rukom u u svom 16-ercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla je mirno kontrolirala uzvratni susret u Zagrebu, znalački je "umrtvila" igru i praktički s pola snage "sakrila" loptu Dinamovim igračima.

Dinamo je u nastavku ipak uspio povesti nakon jedne neopreznosti u gostujućoj obrani, u posljendjih pola sata i "stisnuti" Sevillu na njezinu polovicu u potrazi za drugim pogotkom koji bi odveo dvoboj u dodatnih 30 minuta, ali nije ga uspio postići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOĆE LI MOŽDA ON PREUZETI MODRE? /

Nećete vjerovati tko se ukazao na Maksimiru: Zakleti hajdukovac na utakmici Dinama

Image
HOĆE LI MOŽDA ON PREUZETI MODRE? /

Nećete vjerovati tko se ukazao na Maksimiru: Zakleti hajdukovac na utakmici Dinama

Kopićeva analiza

Trener Željko Kopić je nakon utakmice objasnio zašto Dinamo nije mogao protiv Seville i gdje je bio najveći problem.

"Pa je nedostajao je taj jedan pogodak. Pohvalio bih sve igrače način na koji su pristupili što se tiče intenziteta, taktičkog plana i pristupa. Koštalo nas je par minuta dekoncentracije u prvoj utakmici", rekao je Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sevilla ima nekakvu kvalitetu i ne možeš izdominirali u svim segmentima u kojima želim . imali smo Tolića koji je odigrao odličnu utakmicu. Tražili smo prostor iza leđa protivnik, nedostajao nam je taj zadnji pas. Da smo tu bili kvalitetniji i rezultat bi bio bolji", izjavio je trener Dinama.

"Sevilla ima te dvije varijante. Jedna varijanta je da se branite u niskom bloku, a drugo je da ste stalno u napadu na loptu što vas jako troši. Mi smo izabrali da igramo na taj na čin i malo smo iscurili. Čim smo iscurili Sevilla nas je stisnula. Igrači s klupe su jako dobro reagirali i zasluženo smo došli do gola. Šteta je samo što nismo došli do drugog gola jer smo izdominirali na kraju utakmice", kazao je Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam širini. Nismo mi imali 15 utakmica prije ovog pa da su trebali dobiti veliki broj utakmica. Sevilla je bila prvi blok HNL i europskih utakmica Sigurno da igrači s klupe imaju kvalitetu i dobivat će prilike u nastavku", veli Kopić.

"Dobar rezultat je uvijek impuls. Sretan sam što smo odigrali dobru utakmicu ali moje povjerenje u ovu momčad je bezuvjetno. Naravno da će nas ovo podići, ali dečki su stvarno jako dobri", zaključio je Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo