TRENER BJELICA I KAPETAN ADEMI NAKON IZBORENOG PROLJEĆA: / 'Lani od 28 igrača 27 ih je htjelo otići iz Dinama, a sada nitko to ne želi'

Image
Foto: PIXSELL

'Idemo sad po prvo mjesto, dobri smo'

8.11.2018.
23:38
PIXSELL
VOYO logo

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama u Europskoj ligi nogometaši Dinama izborili su plasman u šesnaestinu finala natjecanja, odnosno nakon što su s 3-1 svladali Spartak u utakmici 4. kola natjecanja na Maksimiru u četvrtak osigurali su prezimljavanje u Europi po prvi put od 1970. godine.

Ono što su čekale generacije igrača i navijača, dočekala je ova. A uspjeh nakon gotovo pola stoljeća čekanja prokomentirali su za Sportske novosti trener Nenad Bjelica i kapetan momčadi Arijan Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

NEZAPAMĆENI PRIZORI S MAKSIMIRA: Pogledajte kako su Modri proslavili povijesni uspjeh

Image

NEZAPAMĆENI PRIZORI S MAKSIMIRA: Pogledajte kako su Modri proslavili povijesni uspjeh

Bjelica otkrio što je bio plan

"Ponosni smo na dečke, od prvog dana sam imao dobar osjećaj. Nekako rastem, što više odgovornosti imam, to sam bolji", poručio je Bjelica i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ekipa je tijekom cijele ove polusezone pokazala da se može brzo prešaltati na HNL, imamo velik fond igrača, svi imaju potencijala. Koga god stavim, ne mogu pogriješiti. Danas recimo nisu igrali neki igrači koji su se dosad iskazali i u europskim utakmicama. Sada slijede Fener i Anderlecht, a onda europsko proljeće, ali zasad ne gledamo tako daleko."

"Slijede nam ove dvije teške utakmice i moramo se nastaviti zalagati kao i dosad. Mislim da će biti proslava neka. Lokomotiva je ozbiljna momčad i ja je respektiram, ali u ovom trenutku želimo proslaviti pobjedu. Teško mi je reći je li mi ovo najveća pobjeda. Najveća pobjeda mi je što mi je jedan igrač rekao neki dan: Šefe, prošle godine od 28 igrača 27 ih je htjelo ići iz Dinama, a sada nitko ne želi. To je moja najveća pobjeda!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači su isto svjesni da se razvijaju, da im raste cijena na tržištu, mislim da im se ne žuri otići iz Dinama i da ćemo do ljeta ostati u ovom sastavu, osim ako ne dođe neka nemoralna ponuda. Ako dođe neka takva ponuda, bit ćemo spremni za nju. Svi ti ljudi koji su stvarali Dinamo, nije njima Dinamo samo od 15.5.2018. kad je došao Bjelica, ovaj je klub stvaran dugo godina i mnogi su tu uložili svoj napor, svim tim ljudima posvećujem ovu pobjedu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja igre je bila biti koncentriran, probijati njihove bokove, upotrijebiti što bolje Hajrovića, Rrahmanija, Olma i Oršića, to smo i uspjeli. Mislim da pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Igrali smo dobro i zaslužili pobjedu."

Ademi se borio s riječima

Kapetan Ademi je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala Bogu, dogodilo se to što su svi očekivali. Nitko nije vjerovao u nas kad je sve počelo. Uvjerili smo sve ljude, i vas novinare, da možemo skinuti europsko prokletstvo. Motalo se svašta po glavi kad je situacija krenula loše po nas, ali vjerovali smo da možemo i napokon smo pobijedili. Idemo sad po prvo mjesto, dobri smo, odigrali smo ove četiri utakmice vanserijski. Dat ćemo sve od sebe da zadržimo vodeću poziciju u Europskoj ligi."

"Nemam riječi kojima bih ovo opisao, devet godina sam u Dinamu, svašta sam proživio i ne mogu vam opisati kako se sada osjećam", zaključio je Dinamov kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo