TRAŽI SE KRIVAC: / Tko je prijavio Hajduk? 'Nismo upućeni u tu priču, mi nismo, makar su Damir Vrbanović i HNS to prije potencirali'

Image
Foto: PIXSELL
21.7.2017.
19:00
PIXSELL
VOYO logo

Zbog skandiranja na prvoj utakmici protiv Levskog, Uefa je kaznila Hajduk na način da će drugi susret 3. pretkola Europske lige na Poljudu protiv Brøndbyja igrati bez publike na Poljudu, a morat će i platiti kaznu od 55 000 eura.

Uefa je kaznila splitski klub po prijavi FARE-a (Football Against Racism – nogomet protiv rasizma), zbog skandiranja ‘ubij Srbina’ na utakmici protiv Levskog u Dugopolju, a kod sljedećeg takvog ispada Hajduku prijeti izbacivanje iz Europe. No, Stevanović je istaknuo - drugačije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠOK ZA HAJDUK: Uefa drastično kaznila Splićane, protiv Brøndbyja bez publike

"Nismo mi prijavili ništa s utakmice u Dugopolju, nismo upućeni u tu priču kao niti prije, makar su Damir Vrbanović i društvo iz HNS-a to svojevremeno potencirali. Dakle, nogomet nisu samo HNS, klubovi ili UEFA. Nogomet ima širi spektar interesa. Niti prije nismo nadgledali, kao niti sada u ovom slučaju. Isto kao što nismo prijavili niti Joea Šimunića", kazao je Stevanović za Sportske novosti i dodao kako oni ne mogu znati tko nadgleda utakmice niti ne smiju to znati.

"Ne smijemo niti vidjeti izvještaj. Dakle, da bude jasnije za one koji možda ne poznaju materiju, utakmice bilo kojeg kluba mogu nadgledati predstavnici FARE-e iz bilo koje druge države, mogu biti recimo iz Španjolske... Ili iz regije... Još nešto. Čovjek koji nadgleda utakmicu je - 'nevidljiv'. Ima tu još osoba koje uopće ne trebaju biti iz FARE-e, tu su delegat, kontloror, mediji.... Nadalje, predstavnik FARE ne treba se niti javiti delegatu. Svoje izvješće može poslati u FARE, može izravno UEFA-i. A može biti angažiran biti i netko iz medija, ili neke druge institucije koja prati sociološki razvoj nogometa, koji je društveni fenomen. Jer ima tu i profesora koji rade na različitim istraživanjima, pa su angažirani kao vanjski suradnici", istaknuo je Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo