ISTINA O NAJŠOKANTNIJEM TRANSFERU IKAD: / Šef Reala otkrio kako je uvjerio Figa na prelazak iz Barcelone u Madrid

Image
Foto: AFP

Pet je godina nosio dres Barcelone te je pomogao klubu pri osvajanju dva naslova španjolskog prvaka i bio je na dobrom putu da postane klupska legenda.

10.8.2017.
9:06
AFP
VOYO logo

Međutim, Portugalac Luis Figo u ljeto 2000. godine napravio je nezamislivo. Zabio je nož u srca svih navijača i u rekordnom transferu prešao u redove najvećeg rivala - Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogorčenje i bijes ljubitelja katalonskog diva mogao se u sljedećih pet godina vidjeti pri svakom gostovanju Madriđana na Camp Nou. Prizor svinjske glave s kojom su ga navijači gađali ostat će zauvijek upamćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadašnji i aktualni predsjednik Reala Florentino Perez progovorio o jednom od najvećih transfera u nogometnoj povijesti. Otkrio je kako ga je uspio izvesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je izgledalo kao da sam našim zemljacima isčupao srca. Nitko nije na jednog igrača 2000. godine potrošio 60 milijuna eura. Uspio sam ga uvjeriti da dođe, ali nije bilo lako. Bio je kapetan Barcelone. Rekao sam mu da želimo izgraditi novu momčad oko njega. Poslije su došli Zidane, Ronaldo, Beckham i stvorili smo fenomen poznat pod nazivom Galacticos", pojasnio je Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odšteta koju je Real prije 17 godina platio za Figa i danas ne bi bila mala. Samo što bi igrač njegovog kalibra sada vrijedio ništa manje od Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo