Bizaran slučaj / Tračak nade za susjede: FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa Svjetskog zbog lažnih dokumenata?

Image
Foto: Profimedia.hr

Čeka se odluka FIFA-e, a Italija i Čile se nadaju da bi se oni mogli okoristiti i otići na Svjetsko prvenstvo ako krovna nogometna organizacija odluči na tako drastičnu kaznu

9.6.2022.
15:28
Profimedia.hr
VOYO logo

Azteca Deportes, meksička televizija, u četvrtak kasno navečer je objavila da je FIFA odlučila da će izbaciti Ekvador s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Pozvali su se iz ovog medija na odvjetnika čileanskog nogometnog saveza, a prema njihovim informacijama problem za Ekvador se pojavio zbog rodnog lista jednog igrača.

Čileanci su osobito zainteresirani za ovaj slučaj, jer bi odluka o izbacivanju Ekvadoraca mogla ići na ruku. Oni tvrde da imaju dokaze da je Byron Castillo u kvalifikacijama igrao koristeći se lažnim rodnim listom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nevjerojatan je /

Lionel Messi zabio nevjerojatnih pet golova u jednoj utakmici i oborio rekord star 80 godina

Image
nevjerojatan je /

Lionel Messi zabio nevjerojatnih pet golova u jednoj utakmici i oborio rekord star 80 godina

Odvjetnik Eduardo Carlezzo tvrdi da je posrijedi prevara u kojoj su sudjelovali i ekvadorski nogometni savez i civilne vlasti kako bi Castillu omogućili igranje za njihovu reprezentaciju iako uopće nije Ekvadorac.

Nadaju se Talijani i Čileanci

Čileanci tvrde da je Castillo Kolumbijac te da u ekvadorskim registrima nema njegovih otisaka prstiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekvador je u kvalifikacijama završio četvrti te bi se u slučaju da se obistini ono što Aztzeca Deportes navodi sve utakmice u kojima je Castillo nastupio registrirale s 3:0 u korist protivnika. Takvim raspletom bi Čile dobio novih šest bodova i skočio na četvrtu poziciju, što objašnjava motivaciju tamošnjeg saveza da pronađe grešku u proceduri.

Zanimljivo je i to da bi Italija mogla završiti na Svjetskom prvenstvu no južnoamerički mediji da se to neće dogoditi. Naime, Italija je najbolje plasirana na FIFA-inoj ljestvici od svih reprezentacija koje se nisu plasirale na SP. Ipak izglednije je da u slučaju diskvalifikacije Ekvadora na njegovo mjesto uskoči druga reprezentacija iz Južne Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo