VIDEO: / Jelavić opet u utrci za Ligom prvaka!

Nogometši Tottenhama uzeli su tek bod na gostovanju kod Wigana u utakmici 35. kola engleske Premierlige.

27.4.2013.
18:55
VOYO logo

Tottenham je čak dobro i prošao s obzirom na prikazano, pogotovo u drugom dijelu utakmice. Wigan, koji se grčevito bori za ostanak u najvišem rangu engleskog nogometa, je kod vodstva 2:1 imao dvije vrlo izgledne prilike za povećanje vodstva, ali nije to znao realizirati. Kazna je stigla u 89. minuti utakmice i to na doista bizaran način – autogolom. Udarac Garetha Balea odbio se od strijelca izjednačujućeg pogotka Emmersona Boyceja u mrežu za 2:2! Tottenham je ove sezone izgubio čak 26 bodova u utakmicama u kojima je prvi poveo, dok je jedinom "pravom" strijelcu "spursa" (Baleu) u utakmici ovo bio 13. pogodak na gostovanjima. Nijedan drugi nogometaš u Premierligi nije postigao više. Tottenham se nakon osvojenog boda izjednačio na ljestvici s Chelseajem (62 boda) uz utakmicu više, dok za trećeplasiranim Arsenalom, koji u nedjelju dočekuje novog prvaka Manchester United, zaostaje bod. Wigan je pak i dalje na dva boda od zone spasa, čije posljednje mjesto drži Aston Villa.

http://videa.hu/player?v=5poqe4wjoIu5yVLk U borbu za mjesta koja dogodine vode u Ligu prvaka uključio se Everton našeg Nikice Jelavića, koji je s minimalnih 1:0 na Goodison Parku svladao Fulham drugog hrvatskog nogometaša – Mladena Petrića. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Steven Pienaar u 16. minuti susreta, nakon asistencije Seamusa Colemana. Jelavić je igrao za Everton do 67. minute utakmice, dok je Petrić zaigrao od 30. umjesto ozlijeđenog Dimitra Berbatova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/embed/video/xzdrii Bila je to 20. uzastopna domaća pobjeda Evertona nad Fulhamom. Spomenimo i utakmicu Southamptona i West Bromwicha u kojoj je gost (West Bromwich) slavio s uvjerljivih 3:0, ali su utakmicu obilježila čak tri crvena kartona (dva za domaćina i jedan za goste).

Everton – Fulham 1:0 (Pienaar 16) Southampton – West Bromwich 0:3 (Fortune 6, Lukaku 67, Long 77) Stoke City – Norwich 1:0 (Adam 46) Wigan – Tottenham 2:2 (Boyce 11, McManaman 49 / Bale 9, Boyce 89-ag) Newcastle - Liverpool 0:6 (Agger 3, Henderson 17, 76, Sturridge 54, 60, Borini 74) Ljestvica: 1. Manchester United 84 2. Manchester City 71 3. Arsenal 63 4. Chelsea (-1) 62 5. Tottenham 62 6. Everton (+1) 59

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo