ZANIMLJIVA VEČER U EUROPSKOJ LIGI / Tottenham razbio Fiorentinu u Londonu, Villarreal zaustavio Napoli

Image
Foto: AP

Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Porto 1-0 nakon što je u prvom dvoboju slavila 2-0. Pogodak odluke zabio je Pierre-Emerick Aubameyang (23)

25.2.2016.
23:00
AP
VOYO logo

U uzvratnom susretu 16-ine finala Europske lige Tottenham je u Londonu pobijedio Fiorentinu 3-0 izborivši nastavak natjecanja nakon što je prva utakmica završila 1-1.
Golove za 'Spurse' zabili su Ryan Mason (25), Erik Lamela (63) i Gonzalo Rodriguez (82-autogol).

Nikola Kalinić je igrao cijeli susret za 'viole', dok je Milan Badelj zamijenjen u 82. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli i Villarreal su odigrali 1-1 čime je španjolski sastav obranio pobjedu 1-0 iz prve utakmice. Napoli je vodio od 17. minute golom Mareka Hamšika i imao niz sjajnih prilika za drugi pogodak, no gosti su izjednačili u 59. minuti golom Pine. Ivan Strinić je igrao za Napoli do 64. minute.

Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Porto 1-0 nakon što je u prvom dvoboju slavila 2-0. Pogodak odluke zabio je Pierre-Emerick Aubameyang (23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United je nakon poraza u prvom susretu (1-2) u uzvratu pobijedio Midtjylland 5-1. Danci su poveli u 28. minuti golom Sista, no United je četiri minute kasnije izjednačio i to nakon autogola Nikolaja Bodurova. 'Crveni vragovi' su mogli preokrenuti rezultat u 43. minuti, no Juan Mata je promašio jedanaesterac. Ipak, u 63. minuti je Marcus Rashford zabio za 2-1 Uniteda poravnavši rezultat iz prve utakmice. Rashford se pretvorio u junaka kada je u 75. minuti zabio za 3-1. Ander Herrera je u 89. minuti potvrdio prolaz Uniteda, za 5-1 je zabio Depay u sudačkoj nadoknadi.

U ranije odigranim susretima plasman u osminu finala Europske lige izborila su petorica hrvatskih nogometaša - Darijo Srna, Eduardo da Silva, Tin Jedvaj, Dario Krešić i Dejan Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar je u Gelsenkirchenu porazio Schalke 3-0 nakon što je prva utakmica završila bez golova. Golove za ukrajinski sastav zabili su Marlos (27), Facundo Ferreyra (63) i Viktor Kovalenko (77). Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za ukrajinski sastav, dok je Eduardo da Silva dobio priliku u zadnjih deset minuta.

Bayer Leverkusen je pobijedio Sporting 3-1 nakon pobjede 1-0 iz prve utakmice. Bayer je poveo u 30. minuti golom Karima Bellarabija, no osam minuta kasnije izjednačio je Joao Mario (38). Ipak, 'apotekari' su u nastavku drugim golom Bellarabija (65) i pogotkom Hakana Calhanoglua (87) stigli do pobjede. Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za Bayer, dok je Dario Krešić bio na klupi za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je pobijedio Augsburg 1-0, a pogodak je postigao James Milner iz jedanaesterca u 5. minuti. Dejan Lovren nije konkurirao za sastav 'redsa'.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo