smanjili zaostatak za leicesterom / Tottenham pobijedio United i ostvario prvu ligašku domaću pobjedu protiv 'Crvenih vragova' nakon 15 godina

Image

'Spursi' su ovom pobjedom smanjili zaostatak za liderom Leicester Cityjem na sedam bodova pet kola prije kraja prvenstva

10.4.2016.
20:24
VOYO logo

U derbiju 33. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je pobijedio Manchester United 3-0 ostvarivši prvu ligašku domaću pobjedu protiv 'Crvenih vragova' nakon 15 godina.

'Spursi' su ovom pobjedom smanjili zaostatak za liderom Leicester Cityjem na sedam bodova pet kola prije kraja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za londonski sastav zabili su Dele Alli (70), Toby Alderweireld (74) i Erik Lamela (76). Zanimljivo, utakmica je kasnila pola sata jer su igrači Uniteda 'zapeli' u londonskom prometu i kasnili su na stadion.

Uvjerljivu pobjedu ostvario je i Liverpool porazivši Stoke City 4-1. Golove za 'redse' zabili su Alberto Moreno (8), Daniel Sturridge (32) i Divock Origi (50, 65), dok je pogodak za goste zabio Bojan (22). Hrvatski nogometaš Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom nedjeljnom dvoboju nogometaši Leicester Cityja na gostovanju su pobijedili Sunderland 2-0. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Jamie Vardy koji je ove sezone zabio već 21 gol i drugi je strijelac lige. Jedan pogodak više zabio je napadač Tottenhama Harry Kane. Vardy je doveo 'lisice' u vodstvo u 66. minuti, a pobjedu gostiju potvrdio je drugim pogotkom u sudačkoj nadoknadi susreta. 

Pet kola prije kraja prvenstva Leicester City ima 72 boda, sedam više od Tottenham. Na trećem mjestu je Arsenal sa 59 bodova, a četvrti je Manchester City sa 57 bodova. United je ostao na petom mjestu sa 53 boda, a West Ham Slavena Bilića je šesti sa 52 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester City nikada nije bio engleski prvak, a najbolji plasman ostvario je 1929. godine kada je bio drugi. Otkako je startao Premeirship 1992. godine, najbolji plasman Leicester je ostvario u sezoni 1999/2000. okončavši prvenstvo na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo