Torcida priprema neugodno iznenađenje protiv Gruzije

2.6.2011.
12:23
VOYO logo

Split će u petak doživjeti tek četvrtu službenu kvalifikacijsku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije. Na Poljudu se igralo samo 1995. godine protiv Italije, a dvije godine kasnije s Danskom i Slovenijom.

Baš taj remi (3:3) sa susjedima iz Dežele, u kojem se hat-trickom proslavio Primož Gliha, bio je posljednja prilika splitskim navijačima da u 'pravoj utakmici' bodre hrvatsku reprezentaciju, a od tada se igralo u Maksimiru pod izgovorom da tako žele igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je takvu odliku vodstva HNS-a jako zamjerila predsjedniku Vlatku Markoviću kojeg transparentima sustavno vrijeđa u svakoj prilici, a sada će malo patiti i igrači jer će prvih 14 minuta utakmice biti bez podrške.

Torcidino priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petak 03.06.2011. na kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici između Hrvatske i Gruzije, pripadnici Torcide bojkotirat će bodrenje Hrvatske nogometne reprezentacije i bilo kakav dekor prvih 14 minuta, čime ćemo izraziti naš bunt prema odlukama HNS-a te samovoljnom ponašanju njegovog predsjednika spram Splita i Poljuda.

Način na koji su čelni ljudi HNS-a izbjegavali naš stadion punih 14 godina, nazivajući ga pritom 'ukletim', te nudeći splitskoj publici 'mrvice' od prijateljskih i revijalnih utakmica, smatramo krajnje sramotnim i na njega smo dužni reagirati, kao grupa koja oduvijek prati Hrvatsku i gaji snažne nacionalne osjećaje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ogradi sjeverne tribine stajat će samo transparent Torcide koji se inače postavlja prilikom igranja reprezentacije i niti jedan više!

Ovim putem pozivamo i sve ostale navijače da nam se pridruže u četrnaesto-minutnom bojkotu, da svi skupa pokažemo jedinstveni stav, kako bi gospodi iz HNS-a ukazali da naša najbolja izabrana vrsta predstavlja ponos svih Hrvata, i kao takvu nitko je nema pravo dodijeliti isključivo jednom gradu ili jednom stadionu!", stoji u priopćenju Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Vezani članci:

arti-201106011033006 arti-201105310822006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo