'Opasno narušavate ljudska prava! To zvuči kao morbidna šala!'

28.11.2012.
18:34
VOYO logo

"KNH Torcida ovim putem želi javno demantirati netočne informacije koje su se pojavile u medijima o navodnom sukobu navijača u Svetom Ivanu Zelini nakon kup utakmice između domaćina i HNK Hajduk Split. Jedini incident koji se tog dana dogodio rezultat je potpuno nepotrebnog, nezakonitog i brutalnog postupanja jednog dijela djelatnika Policijske uprave Zagrebačke, koji se može opisati jedino kao krvavo batinanje bez ikakvog povoda.

Neposredno nakon završetka utakmice djelatnici interventne policije ušli su u ugostiteljski objekt u blizini stadiona i skupini od petnaestak Hajdukovih navijača koji se ondje nalazili (budući da su zakasnili na početak susreta i nije im bilo dopušteno prići stadionu) naredili da istog trenutka izađu vani. Već na prvi prigovor krenulo je brutalno premlaćivanje, na što su prosvjedovali i brojni domaćini koji su se u tom trenutku nalazili u lokalu i družili sa Hajdukovim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravamo da su se tom prilikom na udaru policije neselektivno našli čak i građani koji s nogometom nemaju apsolutno nikakve veze. KNH Torcida Split javno poziva MUP RH na objavu svih snimki navedenog događaja kojima raspolažu. S druge strane, KNH Torcida Split će u sljedećim danima objaviti svoje dokaze o policijskoj brutalnosti, te također moli sve one građane koji su doživjeli brutalnost Hrvatske policije, a posebno mještane Zeline da nam se sa svojim izjavama i snimkama jave na mail adresu - zelina@torcida.hr Isto tako, tražimo jasne odgovore od ministra Unutarnjih poslova i svih odgovornih policijskih dužnosnika na sljedeća pitanja:

Koji je razlog zbog kojeg je policija primijenila silu da izvede ljude iz ugostiteljskog objekta u kojem nitko nije prijavio nedolično ponašanje i u kojem nije bilo do tog trenutka zabilježeno nikakvo narušavanje javnog reda i mira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji je razlog zbog čega je bilo potrebno osiguranje ove utakmice na takvom nivou, kad između domaćina i navijača Hajduka nije bilo nikakvog sukoba, niti problema prije, za vrijeme i nakon utakmice?

Kako možete očekivati solidarnost građana u borbi za vlastita prava, ako se ovako ponašate, te opasno narušavate ljudska prava i tjelesni integritet nedužnih građana? Nakon ovakvih iskustava, parola 'Mi smo vaš štit' zvuči kao morbidna šala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo