TOP 5 SKUPLJAČA LOPTI: / Od tučnjavi sa suparničkim zvijezdama, postizanja golova pa sve do Playboya

Image
Foto: Screenshot

Odugovlačenjem, izrugivanjem, čak i obranama udaraca znali su se kroz nogometnu povijest istaknuti skupljači lopti pored terena. Ovih pet se svakako valja sjetiti.

26.11.2017.
9:00
Screenshot
VOYO logo

Sjećanja na polufinalnu utakmicu League Cupa između Chelseaja i Swansea još su svježa, a sa sobom nose udarac Edena Hazarda u tijelo skupljača lopti koji se svojski potrudio iživcirati Chelseajevog nogometaša. Momak koji je u tom uspio zove se Charlie Morgan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča koja stiže iz Brazila. Guaranyjevi nogometaši gubili su 0-1 i svi, dakle i golman, krenuli u napad na ubacivanje iz kuta. Uslijedio je kontranapad i gotovo siguran gol budući da je lopta putovala u nebranjeni donji dio mreže. Preciznije, taj dio mreže bio je nebranjen od igrača, neprelazan je ondje bio skupljač lopti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je Botafogo-Vasco da Gama, godina 2012., a njeno ime Fernanda Maia. Brzina kojom je dodala loptu Elkeson, način na koji je izveden taj aut i postignut gol, donijeli su joj slavu u domovini i ponudu da se fotografira za Playboy. Danas je voditeljica na jednoj tamošnjoj televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uopće je teško opisati što je sutkinja u brazilskom elitnom nogometnom razredu svirala kao pogodak. Ali – jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gaston Sessa ime je još uvijek aktivnog 44-godišnjeg golmana koji je u utakmici druge argentinske lige loptom u lice opalio skupljača. Ovaj je pao koju sekundu kasnije, a Sessa, isključen zbog toga, nimalo samokritičan nakon utakmice kazao: 'Kad će imati tri milijuna na računu, onda mi se smije obratiti'. Momak koji se grčio na podu zove se Franco Vazquez i iste je godine prodan iz Belgrana u Palermo za pet milijuna eura. Nastupio je dvaput za talijansku reprezentaciju, u prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo