TOMIĆ I ROŽMAN U BORBI ZA POSLJEDNJI TROFEJ SEZONE: / 'Želimo do povijesnog rezultata. Bila bi mi čast to napraviti u rodnom Šibeniku'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Od 2016. godine odlučeno je kako će se finala Kupa igrati u različitim gradovima diljem Hrvatske, pa je red stigao i na Šibenik

31.7.2020.
14:25
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

U subotu će se na stadionu Šubićevac u Šibeniku (20.30 sati) odigrati finale Hrvatskog nogometnog kupa između branitelja naslova Rijeke i novog doprvaka Lokomotive. Rijeka će pokušati osvojiti svoj šesti trofej u Kupu, a treći u posljednje četiri sezone, dok se Lokomotiva nada sezonu u kojoj je izborila nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka okruniti prvim naslovom u 106-godišnjoj povijesti.

U četiri međusobno odigrane prvenstvene utakmice ove sezone Rijeka i Lokomotiva ostvarile su identičan rezultat, svaka je momčad upisala po jednu pobjedu uz dva remija, a kako ih je i na konačnoj ljestvici Prve HNL dijelio samo jedan bod za očekivati je izuzetno neizvjesnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema pritiska

"Osjećamo se ugodno, nemamo pritisak i uživamo u velikim trenucima. Bilo bi sjajno kada bi ovu iznimno uspješnu sezonu, kao viceprvaci lige, okrunili s prvim trofejem u povijesti kluba, a meni osobno bi bila posebna čast osvojiti prvi trofej u rodnom Šibeniku. Imamo snage i energije za to i ostvariti", optimističan je uoči subotnjeg finala trener Lokomotive GoranTomić.

Jedini dosadašnji nastup u finalu Kupa Lokomotiva je imala 2013. godine kada je također završila kao drugoplasirana u prvenstvu, no nakon dvije utakmice s ukupnih 5-4 uspješniji je bio splitski Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Simon Rožman

"Naglasio sam da smo tamo gdje smo željeli biti i zadovoljan sam u kakvom smo stanju došli do zadnje utakmice. Mogu pohvaliti igrače za rad tijekom cijele sezone i stvarno bih htio da nas se na zadnjoj utakmici nagradi. Ispred nas je jako dobra Lokomotiva, brza s dobrom tranzicijom, kontinuirani u napadu… Ali mislim da smo se dobro pripremili za njih, izbacili smo najbolje ekipe na putu do finala", rekao je Rožman.

Rijeka preko Dinama i Osijeka

Rijeka je na putu do finala u četvrtfinalu svladala Dinamo, dok je u kontroverznom polufinalu prije dva mjeseca izbacila Osijek. Obje te pobjede ostvarila je na Rujevici. Rožman je Rijeku preuzeo u rujnu prošle godine kada je zamijenio Igora Bišćana, a u slučaju pobjede u subotu slovenski stručnjak stigao bi do drugog trofeja u trenerskoj karijeri, prije tri je godine osvojio Slovenski kup s Domžalama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorovic
Image
Foto: PIXSELL, Davor Javorovic

Goran Tomić

Od 2016. godine odlučeno je kako će se finala Kupa igrati u različitim gradovima diljem Hrvatske, pa je nakon Osijeka (016), Varaždina (2017), Vinkovaca (2018) i Pule (2019) red stigao i na Šibenik. Nažalost, odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza od 20. srpnja dvoboj na Šubićevcu igrat će se bez gledatelja kako bi se rizik od zaraze koronavirusom sveo na minimum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo