NIJE ZADOVOLJAN / Tomašević o Dinamovom stadionu: 'Potrošili su 800 milijuna kuna za ništa, a mogli su izgraditi dva nova stadiona'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bitno mi je to i kao gradonačelniku i kao navijaču koji je 90-ih godina dolazio na tribinu među Boyse

4.9.2022.
16:51
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo će u utorak od 18:45 ugostiti engleskog giganta Chelsea na stadionu u Maksimiru. Pred Modrima je nova europska sezona u kojoj ih opet čeka sramoćenje na jednom od najgorih stadiona u Europi. Prisjetimo se kako je to bilo prošli put u Ligi prvaka.

Image
PUN STADION /

Tko je kupio, kupio je! Ostalima više sreće drugi put: Maksimir rekordno rasprodan u tri sata

Image
PUN STADION /

Tko je kupio, kupio je! Ostalima više sreće drugi put: Maksimir rekordno rasprodan u tri sata

Kada je Soudani, Bivši igrač Dinama rekao suigraču iz reprezentacije Riyadu Mahrezu da će se uplašiti atmosfere u Zagrebu. Na to mu je krilni igrač Manchester Cityja odgovorio jedino čega ću se uplašiti je stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počinje Liga prvaka, dolazi nam Chelsea i meni je neugodno kako stadion izgleda", rekao je gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević pa dodao: "Razgovaram s Dinamovom upravom jednom mjesečno, o svemu pa i o tome. Razgovaram s Krešimirom Antolićem i Vlatkom Peras".

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/75270762-2522-11ed-96c8-72759670a32d/original

Već su mogli izgraditi dva nova stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 20 godina su potrošili 800 milijuna kuna u takozvanu obnovu stadiona, a za taj su novac mogli izgraditi dva nova. Treba to srušiti i izgraditi novi, s Dinamom treba naći zajednički jezik. Ali treba pronaći i zamjenski stadion na kojem će Dinamo igrati kad se ovaj sruši, zatim o kampu reprezentacije i terenima za Dinamovu školu. Sve to vezano uz kamp u Veslačkoj, o Zagrebellu, gdje su nogometni tajkuni vlasništvo Grada zaposjeli i to moramo raščistiti. Također, važni su drugi sadržaji oko stadiona, poput hotela, da bi taj projekt bio financijski održiv", kazao je.

Zagreb ima najvrijednije zemljište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve to radimo, a nismo izgubili vrijeme. Jer najvrednije zemljište koje Grad ima, Maksimir, nije imovinsko-pravno riješeno. Ulupali su 800 milijuna kuna ni u što, u neku obnovu, a nisu ni imovinsko-pravno očistili. Dio zemljišta u vlasništvu je Crkve i postoji dobra volja, nadam se da ćemo znatne pomake imati idući mjesec", poručio je.

Želja mu je da se riješe problemi oko stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno mi je to i kao gradonačelniku i kao navijaču koji je 90-ih godina dolazio na tribinu među Boyse. Radim dosta na tome, ali na svojoj funkciji koji god kamen dignem, nađem nered, ako ne i kriminal", zaključio je Tomašević.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo