TO SE NIKAD NIJE DOGODILO U LIGI PRVAKA: / Teško da ste čuli za ovog nogometaša, ali on bi se večeras mogao upisati u povijest

Image
Foto: Yorick Jansens / Zuma Press / Profimedia

Trener Genka u posljednje dvije utakmice Vandervoorda je uvrstio u početni sastav

10.12.2019.
16:25
Yorick Jansens / Zuma Press / Profimedia
VOYO logo

Vratar Genka 17-godišnji Maarten Vandevoordt mogao bi postati najmlađi golman koji je branio u povijesti Lige prvaka ukoliko u utorak zaigra protiv Napolija u posljednjem kolu skupine E.

Dosad je standardni vratar Genka bio Gaetan Coucke, ali u posljednje dvije utakmice, u belgijskom prvenstvu i kupu, trener Hannes Wolf odlučio je Vandevoordta uvrstiti u početnu postavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svilar rekorder

U skupini E vodeći je Liverpool sa 10 bodova, slijede Napoli sa 9, te Salzburg sa 7 bodova, dok je Genk ostao "zacementiran" na posljednjem mjestu sa jednim bodom, što znači da je za njega ova sezona u europskim kup natjecanjima završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni rekorder kad su u pitanju najmlađi golmani koji su branili u Ligi prvaka je također Belgijanac, Mile Svilar. On je sin Ratka Svilara, bivšeg golmana Vojvodine, koji je karijeru završio u belgijskom Antwerpu.

Hrvat peti

Mile Svilar je branio za Benficu protiv Manchester Uniteda u susretu Lige prvaka u listopadu 2017., a tada je imao 18 godina i 52 dana. Maarten Vandevoordt može ga prestići ukoliko bude branio protiv Napolija, jer će imati 17 godina i 287 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Adrian Šemper

Na petom mjestu te liste je bivši golman zagrebačkog Dinama Adrian Šemper, koji je imao 18 godina i 245 dana, kada je branio u utakmici LP protiv Lyona 14. rujna 2016. (Lyon - Dinamo 3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo