TO BI BILA OTIMAČINA KAKVA SE NE PAMTI: / Real je želio od Barcelone otkupiti Messija za iznos koji bi i danas bio rekord

Image
Foto: AFP

Neymarovih 222 milijuna eura ne bi u tom slučaju bila rekordna brojka

12.1.2018.
19:28
AFP
VOYO logo

Pozivajući se na navode Der Spiegela, španjolski As piše da je Real Madrid 2013. godine pokušao u svoje redove dovesti Barceloninu ikonu Lionela Messija u transferu koji bi i danas bio najveći svih vremena.

Najskuplji transfer onaj je Neymara iz Barcelone u Paris Saint-Germain, a vrijedan je prošloga ljeta bio 222 milijuna eura. Real Madrid bio je prije pet godina spreman poštivati brojku iz Messijeva ugovora, odnosno za njegovo dovođenje u Madrid izdvojiti 250 milijuna eura o čemu je tadašnji odvjetnik obitelji Messi Inigo Juarez i obavijestio nogometaševa oca Jorgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor koji bi se tada Messiju ponudio vezivao bi ga za klub sa Santiago Bernabeua do 2021. godine i jamčio mu 23 milijuna eura po sezoni. Milijun eura u tom bi poslu pripalo i Lionelovom ocu da je došlo do dogovora između igrača, njegova odvjetnika, Florentina Pereza, sportskog direktora Miguela Pardeza i klupskog odvjetnika na dogovorenom sastanku u privatnom zrakoplovu. Pritom je navodno obećano i da će se izvršiti pritisak na španjolske vlasti vezano uz istragu za Messijevu utaju poreza.

Ishod priče je poznat – Messi je ostao u Barceloni, a u Real za tadašnji rekord od 105 milijuna eura stigao je Gareth Bale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo