TKO ĆE OTETI ZLATNU LOPTU LUKI MODRIĆU? / Procurilo ime osvajača ovogodišnjeg Ballon d'Ora. I ne, nije Virgil van Dijk

Image
Foto: AFP

Nagađalo se dosta o tome tko će uzeti ovogodišnju Zlatnu loptu

26.11.2019.
16:41
AFP
VOYO logo

Manje od tjedan dana dijeli nas od gala-večeri i dodjele najprestižnije nogometne nagrade, Zlatne lopte France Footballa. Nagrada je to koju je lani odnio kapetan hrvatske nogometne vrste i ponajbolji igrač Real Madrida, Luka Modrić, ali ove godine Hrvata nema niti blizu uže konkurencije.

Nagađalo se dosta o tome tko će uzeti ovogodišnju Zlatnu loptu, a ponajviše se spominjao nizozemski stoper iz redova Liverpoola, Virgil van Dijk. Međutim, katalonski Mundo Deportivo tvrdi kako to neće biti stasiti stoper Redsa već kako će nagradu ove godine odnijeti Argentinac Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi celebrate after scoring during the Spanish league football match between FC Barcelona and RC Celta de Vigo at the Camp Nou stadium in Barcelona on November 9, 2019., Image: 481999794, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Messi ili VVD?

"Osvajač Zlatne lopte za 2019. na današnjem sastanku saznao je da je on taj. Imao je priliku i osobno dotaknuti Ballon D'Or koji će mu službeno biti uručen na svečanosti u Parizu idućeg ponedjeljka", stoji u tekstu Munda.

Messiju bi to, ako je istina to što pišu Katalonci, mogla biti šesta i rekordna Zlatna lopta, a Ronaldo bi ostao na pet osvojenih. A na žalost mnogih Virgil van Dijk, koji je prema brojnim kriterijima zaslužio ovu nagradu ostat će bez trofeja, baš kao i Luka Modrić koji nije ni u konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za sada je 1:1 u trofejima između Messija i Van Dijka, Argentinac je osvojio FIFA Best nagradu, a Van Dijk UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo