TRESE SE ENGLESKA / Čitani tabloid plasirao priču o najvećem strahu nogometnog Otoka: 'Ne želimo više COVID, posebno ne Omicron'

Image
Foto: Profimedia

Vlada Engleske potvrdila da uvodi Covid Plan B kao odgovor na prijetnju koju predstavlja varijanta Omicron. Klubovi strahuju da će se zabraniti igranje onim igračima koji se ne žele cijepiti ili se nisu dva puta cijepili

9.12.2021.
12:17
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najčitanijih britanskih tabloida The Sun ekskluzivno je na svom web izdanju donio priču o opravdanom strahu čelnika klubova najjače engleske lige, jedne od najjačih liga svijeta ako ne i najjače, da se igračima neće dozvoliti igranje za klubove ako se ne cijepe dva puta, odnosno ako se ne budu cijepili...

Image
VELIKI PROBLEMI UOČI POČETKA EURA /

Nogometaš Juventusa pobrao koronavirus, odmah je prebačen u izolaciju

Image
VELIKI PROBLEMI UOČI POČETKA EURA /

Nogometaš Juventusa pobrao koronavirus, odmah je prebačen u izolaciju

Engleski zdravstveni sustav odlučio je, naime, zabraniti igranje i bilo kakvu nogometnu aktivnost profesionalnog oblika svakom onome tko se nije cijepio protiv koronavirusa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strategija obrane od Omicrona

Strategija je to obrane kao odgovor na prijetnju od novog soja koronavirusa, varijanti Omicron. Vlada je potvrdila da uvodi Covid Plan B kao odgovor na prijetnju koju predstavlja varijanta Omicron. To će značiti da će navijači morati pokazati Covid putovnice kako bi ušli na stadion, već od sljedeće srijede.

Image
Foto: Screenshot: The Sun

Ali, raste zabrinutost da bi igrači koji nisu dva puta cijepljeni mogli prekršiti strože smjernice. Čelnici lige objavili su u listopadu da je 81 posto Premierligaških zvijezda primilo barem jedno cijepivo, a 68 posto i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra se da su te brojke znatno porasle u posljednjih šest tjedana, a neki klubovi snažno se zalažu za igrače da se igrači cijepe, da nema problema.

No, unatoč vladinim smjernicama koje sugeriraju da bi necijepljeni igrači trebali imati negativan test samo kako bi im se omogućilo igranje, čelnici klubova zabrinuti su da bi moglo doći do strožih ograničenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga kao uzor, Bundesliga već kažnjava

Englezi i ostali vlasnici klubova su primijetili kako u NBA ligi u Sjedinjenim Državama traže obvezno pravo, svojevrsni "mandat za cjepivo" za košarkaške zvijezde, a megazvijezdi Kyrieju Irvingu iz Brooklyn Netsa i dalje je zabranjeno čak i trenirati zbog uredbi oko cijepljenja u državi New York, odnosno zato što se ne želi cijepiti...

A u njemačkoj Bundesligi, necijepljenim igračima koji su bili pozitivni ili su prisiljeni na izolaciju - uključujući zvijezdi Bayerna Münchena Joshui Kimmichu - smanjene su plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno nema sugestije da Vlada Engleske predviđa suzbijanje aktivnosti necijepljenih igrača.

Prema objavljenom nacrtu propisa o "Planu B", od njih će se zahtijevati da klubovi "redovito kontroliraju jesu li u potpunosti cijepljeni", u svom statusu "članova radne snage" kolektiva...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubu i navijačima laknulo je kad su čuli da, iako se suočavaju s ograničenjima od sljedećeg tjedna, neće biti potpune zabrane dolaska necijepljenih navijača na utakmice.

Nacrt propisa sve zabrinuo

Šefovi klubova su bili zabrinuti nacrtom propisa koji je glasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U određenim okruženjima, obvezna potvrda samo za cjepivo mogla bi se uvesti za sve posjetitelje u dobi od 18 ili više godina.”

No, u svojoj najavi Plana B, koja će se odnositi na sve sportske događaje s više od 10.000 gledatelja, premijer Boris Johnson izjavio je da će navijačima koji mogu pokazati negativne testove također biti odobren pristup - barem za sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi su se mjesecima pripremali za mogućnost izdavanja pasoša za cjepivo, pa su čak ponudili da budu 'zamorci' za isprobavanje koncepta kada je zemlja izlazila iz prvog i drugog blokada, kao način da se osigura da novac i dalje može dolaziti kroz vrata.

Englezi su izračunali da je 18 mjeseci bez ili značajno smanjene publike koštalo klubove kolektivnih 2 milijarde funti, a Spursi i Manchester United gube 6 milijuna funti prihoda svakog dana domaće utakmice bez navijača u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moyes jasan

Čini se da je šef West Hama David Moyes podržao stroža pravila...

“Ne želimo više Covid. Previše je umrlih u cijelom svijetu. Da sam navijač, želio bih otići i sjediti pored nekoga za koga znam da je cijepljen i daje mi najbolju šansu da se ne zarazim virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Publika je jako važna za nogomet. Ljudi imaju pravo na vlastite izbore i ja to poštujem. Ali to je nešto što bismo sada morali ozbiljno razmotriti."

SunSport je otkrio da postoji sve veći strah od novog potpunog zatvaranja u nadolazećim tjednima, iako to u ovoj fazi nije na dnevnom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjerenje temperature

No navijači bi se također mogli suočiti s mjerenjem temperature na kontrolnim točkama prije nego dođu do svojih ulaznih okretnih vrata na stadion, a očekuje se da će se nova pravila o maskama primjenjivati ​​na sve zatvorene prostore terena, a potencijalno čak i na navijače na njihovim mjestima.

To će uzrokovati probleme voditeljima objekata i ostalima, koji će biti pod pritiskom da uvedu bilo kakva nova ograničenja, osobito ako postoji reakcija javnosti na uredbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za spomenuti kako Tottenham ima problema s koronavirusom u svojim redovima, a u prvaku Europe Chelseaju, COVID-19 dobio je i naš Mateo Kovačić, koji se sad nalazi u izolaciji.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo