TEŽAK UDARAC: / Bez najboljeg strijelca po četvrtfinale Lige prvaka

Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN
13.1.2016.
18:35
AFP, ODD ANDERSEN
VOYO logo

Dost je ove sezone sa sedam pogodaka u Bundesligi te po jednim u Ligi prvaka i Njemačkom kupu najefikansiji nogometaš Wolfsburga i treneru Dieteru Heckingu zasigurno neće biti lako pronaći igrača koji će nadomjestiti izostanak 26-godišnjeg Nizozemca koji je prošle sezone u 21 ligaškom nastupu postigao čak 16 golova.

Propušta osam kola Bundeslige

Dost se u utorak ozlijedio tijekom priprema u Portugalu, a prema informacijama iz Wolfsburga, radi se o lomu metatarzalne kosti. No, nizozemski napadač će još jednom proći preglede po povratku u Njemačku, kada će biti poznato je li inicijalna dijagnoza bila točna i hoće li morati na operativni zahvat. Prema izjavi Wolfsburgova sportskog direktora Klausa Allofsa, Dost će najvjerojatni morati na operaciju, što znači da će se najmanje šest tjedana oporavljati prije nego što se vrati treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg se trenutno nalazi na sedmom mjestu bundesligaške ljestvice. Njemačko prvenstvo nastavlja se 24. siječnja kada će Wolfsburg gostovati kod Eintrachta u Frankfurtu. Ako se prve procjene liječnika ostvare, Dost će propustiti prvih osam kola nastavka prvenstva, kao i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka u kojoj će Wolfsburg gostovati kod Genta, 17. veljače. Uzvratni dvoboj u Wolfsburgu na rasporedu je 8. ožujka do kada bi se nizozemski napadač mogao oporaviti i ponovno biti prijetnja suparničkim vratarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo