Teške ozljede glave: 'Drago je u komatoznom stanju'

Bivši igrač Hajduka i hrvatski reprezentativac zadobio je frakturu lubanje i nagnječenje mozga, a stradale su mu kosti lica, te lijevo oko i očna jabučica.

24.5.2011.
12:32
VOYO logo

Najnovije informacije iz Splita govore da je stanje Drage Gabrića - nepromijenjeno. U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak popodne zadobio je teške ozljede glave - frakturu lubanje i nagnječenje mozga, a stradale su mu i kosti lica, te lijevo oko i očna jabučica. Nalazi se u Jedinici intezivnog liječenja u KBC Split.

"Njegovo stanje je nepromijenjeno u odnosu na ono kada je primljen u bolnicu. I dalje se nalazi u komatoznom stanju, priključen je na respirator. Njegovo zdravstveno stanje nije pogoršano u odnosu na trenutak kada je primljen u bolnicu. Predstoji CT snimanje, nakon kojeg ćemo imati neke detaljnije informacije", rekla je dr. Jadranka Buklijaš, specijalist anesteziologije u JIL-u bolnice na Firulama, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je došlo do teške nesreće hrvatskog reprezentativca Drage Gabrića koja se dogodila u ponedjeljak u 18. 20 sati na autocesti A1 kod Biskog? U utorak ujutro su detalje nesreće objavili u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj.

"Od novih informacija mogu vam reći da je istragom utvrđeno kako vozač najvjerojatnije nije prilagodio brzinu vremenskim uvjetima i stanju ceste uslijed čega je na izlasku iz nepreglednog desnog zavoja ušao u lijevi te na kiši izgubio kontrolu nad autom", objavili su iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potom je prešao iz lijeve trake u desnu pa zatim u preko zaustavnog traka kroz ogradu, spustivši se na kameno-zemljani nasip osam metara ispod razine kolnika. Vozilo se također u padu prevrnulo te je sletjelo na krov", službena je verzija teške nesreće u kojoj je od skupocjenevog BMW-a X6 ostala je samo lopta staljenog lima.

Odmah nakon nesreće koja se dogodila desetak kilometara od Splita, Drago se, kažu očevici, sam izvukao iz smrskanog automobila, a potom ubrzo izgubio svijest. S hrvatskim reprezentativcem i nogometašem turskog Trabzonspora u automobilu je bio prijatelj Ante Đuzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na koncu treba dodati kako još nije ustanovljeno jesu li sudionici nesreće bili vezani. Što se tiče alkotestiranja, kod Ante Đuzela nije utvrđena prisutnost alkohola, dok rezultati nalaza Drage Gabrića, čiji su uzorci uzeti u bolnici, još nisu poznati i čeka se priopćenje KBC Firule", kažu u policiji.

Gabrić je i dalje u induciranoj komi u KBC Firule gdje se liječnici bore za njegov život, a njegovo teško stanje opisao je Dragin otac Tonči Gabrić, bivši hrvatski reprezentativac i legendarni vratar Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad je sve u Božjim rukama! Preostalo je samo da čekamo. Ključno je idućih 48 sati. Pratimo stanje, u dobrim je rukama", rekao je tata Gabrić.

Vodstvo i djelatnici Hrvatskog nogometnog saveza kao i svi igrači i članovi stručnog stožera svim su srcem uz Dragu Gabrića i njegovu obitelj te se nadaju najboljem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stotine poruka i poziva pristiglo je u HNS u ponedjeljak navečer i tijekom noći. Hrvatski reprezentativci svih uzrasnih selekcija, treneri i članovi stručnog stožera zvali su sa svih strana raspitujući se za zdravlje našeg Drage.

Svi su jedinstveni u želji, nadi i molitvama da će Drago iz ove utakmice izaći kao pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drago, drži se, svim smo srcem uz tebe i tvoju obitelj! specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201105240317006 arti-201105230939006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo