TEK SU OSNOVANI, A VEĆ SE PROŠIRUJU: / Superliga čeka da im se pridruže još tri velikana, evo o kome je riječ

Image

Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone

19.4.2021.
8:52
VOYO logo

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača, a iako nije još službeno objavljeno nagađa se kako bi to mogli biti njemački predstavnici Bayern Munchen i Borussia Dortmund, te francuski predstavnik PSG. Oni bi, dakle, trebali biti stalni članovi i osnivači Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kylian Mbappe and Neymar Jr (PSG) during the warm up of the French Ligue 1 Paris Saint Germain (PSG) vs Montpellier (MHSC) football match at the Parc des Prince, in Paris, France on January 22, 2021.,Image: 585488771, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Isto tako, još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili. Pozivnicu nisu dobili europski velikani i nekadašnji prvaci Europe, poput Ajaxa, Porta, Benfice, Celtica, a pitanje je i što će s njima sada biti i gdje će se natjecati.

Utakmice bi se igrale tijekom tjedna a klubovi bi vikendom nastupali u svojim nacionalnim prvenstvima. Sezona bi počinjala u kolovozu te bi klubovi bili podijeljeni u dvije skupine po 10 momčadi. Svaka bi momčad odigrala sa svakom iz skupine po jednu utakmicu doma i u gostima, a onda bi po najbolje tri iz obje skupine ušle u četvrtfinale. Njima bi se kroz doigravanje priključile još dvije momčadi koje su u regularnom dijelu završile na četvrtom i petom mjestu. U četvrtfinalu i polufinalu bi klubovi igrali po utakmicu doma i u gostima dok je u finalu zamišljen jedan susret na neutralnom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo