TAMAN IZBORILI LIGU PRVAKA, A VEĆ KREĆE NOĆNA MORA: / Lokomotiva ostaje bez trojice ključnih igrača. Pogodite gdje prelaze

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Lokomotiva će uskoro ostati bez trojice, odnosno četvorice vrlo važnih, možda i ključnih igrača

26.7.2020.
13:47
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebačka je Lokomotiva u dramatičnoj završnici Prve HNL uspjela izboriti drugo mjesto ljestvice, ono koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Po prvi su se puta u povijesti kvalificirali za to natjecanje, a uspjeli su to u zadnjoj utakmici prvenstva 2:1 pobjedom protiv Osijeka.

Međutim, Lokomotiva će uskoro ostati bez trojice, odnosno četvorice vrlo važnih, možda i ključnih igrača. Ponajbolji igrač Myrto Uzuni već je dogovorio transfer u Ferencvaroš za 1.8 milijuna eura, gdje će otići nakon finala Kupa protiv Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

21.06.2020., stadion u kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 30. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Lirim Kastrati, Indrit Tuci. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Odlazak ključnih igrača

No, nakon njega klub napuštaju i ponajbolji mladi igrač lige Lirim Kastrati te, također ponajbolji desni bek HNL-a, Fran Karačić. Obojica su još zimus dogovorila transfere u Dinamo i do konca prvenstva, odnosno nakon finala Kupa preselit će na Maksimir. Isto tako, sjajni defenzivni veznjak Kristijan Jakić je potpisao petogodišnji ugovor s Dinamom i on će se pridružiti "modrima" zajedno s ovom dvojicom. Postoji mala šansa da na kraju Karačić ostane u Lokomotivi, ali samo na polusezonskoj posudbi jer Dinamo ima Petra Stojanovića i Moharramija na toj poziciji.

Treneru Goranu Tomiću vjerojatno će najteže pasti to što ostaje bez Kastratija i Uzunije, tandema koji je ove sezone zabio 23 gola i imao 14 asistencija kombinirano. Trenutno za njih zamjene nema, a morat će ih vrlo brzo nadomjestiti ako želi biti imalo konkurentan u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađa se još kako bi možda klub mogao napustiti i vratar Ivo Grbić koji je ove sezone sjajno branio, Sammiru istječe ugovor, a Atiemwenu posudba i vraća se u Dinamo. Dakako, postoji još uvijek opcija da Dinamo na Kajzericu pošalje nekoliko svojih talenata, ali to ćemo tek vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo