TALIJANSKI DERBI U ZNAKU HRVATA: / Milić asistirao, a Perišić zabio u ludoj utakmici s devet golova!

Image
Foto: AFP, ANDREAS SOLARO

U senzacionalnom derbiju 33. kola talijanskog prvenstvanogometaši Fiorentine su pred svojim navijačima pobijedili Inter s 5-4.

22.4.2017.
21:42
AFP, ANDREAS SOLARO
VOYO logo

Fiorentina je do prednosti došla u 23. minuti nakon što je naš Hrvoje Milić s lijeve strane ubacio u sredinu prema Matiasu Vecinu, a ovaj sa sedam metara smjestio loptu u gol.

Slavlje domaćih trajalo je, međutim, samo pet minuta. Tada je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić pronašao Antonija Candrevu na desnoj strani, a ovaj prevario Milića pa ubacio loptu pred gol. Tamo je natrčao Perišić i s desetak metara matirao domaćeg golmana. Deseti mu je to pogodak ove sezone u Seriji A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspad sistema kod Intera

Na 2-1 za Inter povećao je šest minuta kasnije Mauro Icardi nakon proigravanja Joaa Marija. S tim su rezultatom momčadi otišle na odmor, a onda je u drugom poluvremenu uslijedio urnebes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije Filippo Bernardeschi u 52. minuti nije iskoristio jedanaesterac, a onda je Fiorentina u samo tri minute postigla dva gola i došla do vodstva. Davide Astori je zabio u 62. minuti, a potom je u 64. svoj drugi gol večeri postigao Vecino. U 70. minuti je na 4-2 povećao Khouma Babacar, a isti je igrač devet minuta kasnije zabio i peti gol domaćih.

Inter je djelovao kao da se potpuno raspao, ali je Icardi pogocima u 88. minuti i prvoj minuti sudačke nadoknade došao do hat-tricka i uveo utakmicu u ludu završnicu u kojoj je Fiorentina jedva sačuvala prednost. Za treći gol Intera mu je asistirao Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brozoviću 15 minuta

Za Fiorentinu su cijelu utakmicu odigrali Milić i Milan Badelj, dok je Nikola Kalinić suspendiran zbog crvenog kartona u prošlom kolu. Kod gostiju je Marcelo Brozović ušao u 76. minuti.

Na ljestvici vodi Juventus s 80 bodova ispred Rome (72), Napolija (70) i Atalante (63), Inter je sedmi s 56, a Fiorentina osma s 55 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo